@cheeseandonion od małolata uważałem, że WRC to rajdy wymagające najwyższych umiejętności jeśli chodzi o Motorsport. Zawsze też zastanawiałem się co mają w głowie ci kibice ustawiający się na łukach, w lesie, w czarnych kurtkach. Chyba niewiele.
@cheeseandonion: kurna grałem w rally dosyć długo i podziwiam każdego kierowcę rajdowego. w WRC trzeba mieć nieprawdopodobny refleks, jaja z tytanu i chory łeb xD. Pamiętam te radość jak wszedłem do top 50 chyba na Monte Carlo xD. Potrzebowałem kasy, sprzedałem dfgt i już z 4 lata nie jeżdżę. Wróciłbym ale na konsoli z kokpitem... Może zrobię sobie taki pokój do gry połączony z siłownia za parę lat ( ͡
@cheeseandonion: A nasze Mikołajki usunęli z kalendarza mistrzostw świata z powodu "niebezpiecznego zachowania kibiców". Ha tfu, hipokryci. Szkoda, pojechałbym na mazury :(
@_Marshall Rajd Polski jest rundą Mistrzostw Europy, jest to rajd szutrowy, najlepsze auta w tym rajdzie to słabsze od WRC auta R5, jest widowiskowo, ale jednak to nie WRC. Rajd odbywa się na Warmii i Mazurach pod koniec czerwca.
@Hubertosik tu cię zdziwię ale za małolata pracowałem obsłudze takich rajdów 3 lata z rzędu, wiązałem taśmy między drzewami i stawiałem znaki na drodze jak się obaliły. Ogółem wytyczna jest by kibice nie stali na łukach a na prostych jak już (może coś się zmieniło bo ja to robiłem latach 2005-2008 chyba).
Z resztą z kalendarza zniknęła już nie jedna impreza z powodu kibiców m.in. rajd Polski po 2017.
@vlodek2532 sorry, ale safeciarz po jakims tam pseudo szkoleniu trwającym dzień albo dwa ma marne pojęcie o tym co się dzieje. Więc nie robi to na mnie wrażenia. Wcale nie chodzi o to, żeby stać na prostych. Jest coś takiego jak plan zabezpieczenia tworzony przez kierownika zabezpieczenia, w oparciu o to pracują safeciarze, w oparciu o to delegaci sprawdzają trasę przed rajdem. Aktualnie dosyć rzadko kibice stoją w naprawdę niebezpiecznych miejscach.
@_Marshall: https://www.rajdpolski.pl Niestety od 2018 roku nie jest już elementem mistrzostw świata. Jest natomiast elementem mistrzostw Europy, więc niestety nie są to auta klasy WRC, ale emocje też pewnie poczujesz :)
@vlodek2532 nikt tu nie stał skrajnie niebezpieczne, chyba nigdy nie byłeś fizycznie na takim rajdzie i nie masz pojęcia o czym mówisz, miejsce nierówne miejscu, to się widzi i wie dopiero po czasie
@vlodek2532 Rajd Polski znikł z WRC, nie w ogóle. Bardziej poszło o kasę, a nie o zabezpieczenie, na innych rajdach WRC nie jest ono wcale lepsze od tego w Polsce. To było tylko takie gadanie pod publiczkę.
@Hubertosik: Też tak myślę. Z resztą byłem na RP w 2017 i pamiętam jak ludzie naprawdę się słuchali safeciarzy, a i tak non stop w radiu były komunikaty o tym, że kolejny OES jest zagrożony. W 2016 w ogóle nie przypominam sobie takich komunikatów, a ludzie zachowywali się jak zawsze.
Ktoś chciał żeby Mikołajki wyleciały z kalendarza, to i powód się znalazł.
Ostatnia zmiana w drzewku komentarzy przyniosła sporo emocji i – nie ma co ukrywać – wiele uwag z Waszej strony. Przeczytaliśmy Wasz feedback, zebraliśmy kluczowe zastrzeżenia i zakasaliśmy rękawy, żeby jak najszybciej poprawić to, co najbardziej przeszkadzało w codziennym korzystaniu z serwisu. Dziś wracamy do Was z podsumowaniem - oto co już udało nam się wdrożyć oraz nad czym będziemy pracować w pierwszej kolejności:
Where snieg?
#bottas
Z resztą z kalendarza zniknęła już nie jedna impreza z powodu kibiców m.in. rajd Polski po 2017.
Niestety od 2018 roku nie jest już elementem mistrzostw świata. Jest natomiast elementem mistrzostw Europy, więc niestety nie są to auta klasy WRC, ale emocje też pewnie poczujesz :)
Ktoś chciał żeby Mikołajki wyleciały z kalendarza, to i powód się znalazł.