@JohnFairPlay: tak nie do końca, bo do 500 zł jest to "tylko" wykroczenie, ale dalej jest nielegalne. Można trafić na dołek, można dostać grzywnę 1000 zł, można potem bujać się po sądach kilka lat, a co więcej, kradzieże się sumują, czyli te 500 zł to masz np na rok (nie jestem pewien, na ile dokładnie).
Sikorski odwala taką robotę na arenie międzynarodowej, Tusk odblokował 600mld. Takich polityków nam trzeba. Poważnych i szanowanych. W komentarzu zdjęcie dla kontrastu.
#bekazlewactwa #patologiazewsi #prawo #finanse #ciekawostkipiechocinskiego
Komentarz usunięty przez moderatora
@ewolucja_myszowatych: o popatrz, a w Polsce do 500zł
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@JohnFairPlay: tak nie do końca, bo do 500 zł jest to "tylko" wykroczenie, ale dalej jest nielegalne. Można trafić na dołek, można dostać grzywnę 1000 zł, można potem bujać się po sądach kilka lat, a co więcej, kradzieże się sumują, czyli te 500 zł to masz np na rok (nie jestem pewien, na ile dokładnie).
@ewolucja_myszowatych: to fakenews jest, wcześniej przepisy mówiły o
@JohnFairPlay: Z tego co wiem, to u nas jest traktowana jako wykroczenie. Nie oznacza to, że jest legalna
@JohnFairPlay: To dlaczego sąd skazał ludzi za kradzież tęczowej flagi wartej 40zł?
@stolemy: na drugi raz jak będziesz chciał ukraść komuś ideologiczną flagę, zastanów się czy nie dopuszczasz się kradzieży w warunkach recydywy