Wpis z mikrobloga

Elo elo

czuje się tu już jak stały bywalec xD,
Napisałem post w Elementorze i dlatego też nie mogę dodać tagów w Wordpressowskim edytorze bo mi rozwali rozkład strony.

napisałem prosty kod HTML kopiując go z poprzedniego wpisu, i z 4 z 5 tagów wyświetla że nie ma takiej strony, a tylko 1 działa tak jak powinien.

jakiś pomysł jak to rozwiązać?
PS. jak wrzuce chmure tagów to tego będzie za dużo i nie bd dotyczyć tego postu konkretnego.
dzieki mirki

#wordpress

edit:
""Ups! Nie udało się znaleźć pożądanej strony.""
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Napisałem post, chciałem dodać tagi na końcu postu za pomocą kodu HTML - 4 z 5 nie działa, 1 odziwo działa.
Jak dodaje za pomocą eytora w Wordpressie to zawsze działa, ale teraz tak nie mogę zrobić.
wkleić tutaj ten kod HTML też?
  • Odpowiedz
@damianooo8: Oo, na to wcześniej nie wpadłem!.

Zrobiłem tak jak napisałeś, tylko że nie pokazuje tych tagów tak, jakby pokazywał po dodaniu w Wordpressie.

Coś moge zrobić aby je tam pokazywało czy to już jest bez znaczenia dla crawlerow/botów?
  • Odpowiedz
@Zwytkly: aaaa, trzeba zrobić jeden mały myk żeby te tagi były widoczne. Wchodzisz w Wygląd > Edytuj motyw. Po prawej wybierasz Funkcje motywu (functions.php). I na samym końcu dodajesz kod:

function add_taxonomies_to_pages() {
register_taxonomy_for_object_type( 'post_tag', 'page' );
register_taxonomy_for_object_type( 'category', 'page'
  • Odpowiedz
@damianooo8: Edycja tagów w szybkiej edycji we wspisach bloga WordPress jest domyślnie aktywna. Sprawdziłem na dwóch stronach. Także nie wiem dlaczego u ciebie tego nie ma.

Spróbuj jeszcze ten kod:

function add_taxonomies_to_posts() {
register_taxonomy_for_object_type( 'post_tag',
  • Odpowiedz
@damianooo8:
standardowy wpis do wordpressa za pomocą Elementora, ( w wordpressowskim edytorze o wiele prościej o te tagi odziwo).

ok, już próbuje, PS, ta edycja w opcji ekranu nie pomogła.
  • Odpowiedz
@damianooo8:
dałem ten skrypt do functions.php na sam dół, zapisałem ale też nie zagrało.
W każdym innym wpisie te tagi się wyświetlają tylko nie na tym, stworzonym na elementorze. umh
  • Odpowiedz
@Zwytkly: Sprawdziłem u siebie. Zedytowałem wpis w Elementorze, i wciąż mogę w tym wpisie dodawać tagi przez szybką edycję. Musisz mieć gdzieś jakiś problem, który nie powinien mieć miejsca.
  • Odpowiedz
@Zwytkly: Weź inny wpis, sprawdź czy możesz dodawać tagi przez szybką edycję, zrób jego kopię, i zedytuj w Elementorze, zapisz, i sprawdź czy przy nim zniknęła opcja dodawania tagów przez szybką edycję.
  • Odpowiedz
@damianooo8:
Zrobiłem tak jak powiedziałeś, nowy wpis, tagi poprzez szybką edycje - i tagi widać z poziomu wpisów - ale nie ma ich na stronie widocznych, tak samo jak z poprzednime wpisem.
Hmm
czyli u mnie na obu stronach z elementora to nie działa
  • Odpowiedz