Aktywne Wpisy
wolny_kot +394
Pamiętacie protesty rolników? A więc czas zapłaty nadchodzi:
To co widzicie na zdjęciu (z netu) to kombajn zbożowy - zwróćcie uwagę na ten element z przodu - to tzw. HEDER. Zapamiętajcie miastowi tę nazwę - za poruszanie się po drodze publicznej z zapiętym HEDEREM mandat wynosi 5 tys. zł.
Dzwońcie na Policję - niech wieśniaki płacą.
To co widzicie na zdjęciu (z netu) to kombajn zbożowy - zwróćcie uwagę na ten element z przodu - to tzw. HEDER. Zapamiętajcie miastowi tę nazwę - za poruszanie się po drodze publicznej z zapiętym HEDEREM mandat wynosi 5 tys. zł.
Dzwońcie na Policję - niech wieśniaki płacą.
JohnnyPomielony +41
W Polsce zgodnie z przepisami, dopuszczone są wyłącznie odmiany znajdujące się katalogu odmian roślin rolniczych, publikowanych przez Komisję Europejską. Na tej liście znajdują się tylko konopie włókniste (siewne).
Każda z tych odmian jest odmianą konopi indyjskiej,która jest zakazana w Polsce, niezależnie od stężenia THC.
Lista odmian
Gdyby sama nazwa była myląca to jeszcze, ale zobaczmy opis jednego z suszy cbd o nazwie Sour Widow:
Susz Konopny CBD Sour Widow to krzyżówka Sour Diesiel i White Widow. Hybryda z najwyższej półki.
Autor opisu grubo poleciał, jaka krzyżówka, jaka hybryda? Przecież hybryda to mix sativa i indica. Przecież każdy susz w Polsce to Cannabis Sativa L
Dodam, ze Sour Widow jest odmianą pozbawioną CBD, jest to odmiana bogata w THC i zawiera trochę CBG.
Dla osoby, która nie ma pojęciach o konopiach jest to oszustwo. Ponieważ są to bardzo kultowe odmiany, pojawiające się w piosenkach, filmach, forach, ze nawet osoba, która nigdy nie jarała, będzie kojarzyć nazwy.
Dobra, mirku, ale czemu jest to kradzież?
Już tłumacze, pomijam fakt, ze prawnie nazwy znanych suszy są zastrzeżone znakiem towarowym. To wyobraźcie sobie sytuacje: Pracujecie nad szczepem konopi kilka lat inwestując w to kupę czasu i kasy. Po pewnym czasie metodą prób i błędów otrzymujecie piękną cytrusową odmianę konopi. Walczycie o prawa konopi, wygrywacie po kilkunastu latach liczne nagrody, budujecie markę na podstawie kultowej już odmiany super lemon haze. A całkiem niedaleko ktoś bierze waszą nazwę, tłumacząc, ze to tylko nazwa handlowa.
Powoli widzę nadzieje, rozmawiam z producentami suszy i chcą nazywać swoje produkty swoimi nazwami.
Takim suszem jest Sour Zebra w moim sklepie, ale też inny sklep znany na wykopie @Palexpres stosuje swoje nazwy i współpracuje z producentami, którzy chcą budować markę hodowcy, nie wstydzący się swojego produktu.
W następnym odcinku pogadamy o maksymalnym stężeniu CBD w suszu i jakie triki (czytaj: oszustwa) stosują sprzedawcy cbd w Polsce.
Przepraszam, za mój styl pisania, boli mnie głowa i ciężko było mi się skupić, a obiecałem sobie, ze dzisiaj to napisze.
#cbd #waporyzacja #wykopjointclub #narkotykizawszespoko #marihuana #thc #wykopoweziolo #konopie