Wpis z mikrobloga

@Szechter_: 2k12, kto by się wtedy spodziewał co będzie gdy PiS przejmie władzę xD
Ja wychodzę z tej karuzeli - nie chcę się kłócić bo uważam to za patologiczne kłótnie między zwolennikami Lewicy a KO/PL2050, czekamy 2 lata na kolejne wybory po przegranej opozycji znowu będzie ból istnienia ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: Jak małe te kroczki mają być? Czekam na związki partnerskie obiecane przez Tuska już 8 lat, czy za mojego życia się ich doczekam czy będę dalej zwodzony? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Szechter_: Głosując na lewicę raczej się nie doczekasz. Nie wiem na jaką Ty koalicję liczysz w której udałoby się obecnie przepchnąć te związki. Nawet nie ma pewności, że PIS przegra. Nie jest wykluczone, że w razie niedoboru poratuje ich szablami Konfederacja czy Lewica właśnie. Najlepsze na co możesz liczyć z takich koalicji to marnotrawienie państwowych środków i setki podatków oraz opłat.

A środowiska lewicowe zamiast się skupić właśnie na postulatach około związków partnerskich i walką z pisowską propagandą to idą w jakichś hardkorowych zaimkowych przygłupów. Środowiska lewicowe zanim osiągnęły pierwszy stopień próbują
  • Odpowiedz
Otóż nie zgadłeś - KO dogada się z PiSem i utworzy z nimi rząd, globalisci czy to amerykańscy(PiS) czy europejscy(KO) zrobią wszystko aby się nie dogadać z antyglobalistami z Konfederacji włącznie ze wspólną koalicją.

@kuna999: przy 45% nie potrzeba nikogo do rządzenia przy d'honcie.
  • Odpowiedz
@Szechter_: Dla lewicy jak widać najważniejszym i wystarczającym osiągnięciem jest posiadanie we własnym programie postulatu związków partnerskich, dla reszty opozycji realne odebranie władzy PISowi i powrót do demokracji z drogi totalitaryzmu. Jednak wolę realny ratunek dla kraju niż brandzlowanie się do własnej moralnej zajebistości. Są ludzie odpowiedzialni i są zarozumiałe mentalne dzieci.
  • Odpowiedz
na KO, która ma cie w dupie

@Szechter_: myślę że milionych młodych chłopaków których ominął patologiczny pobór dzięki PO tak nie uważa. Na szkodników z Lewicy głosują tylko mega naiwniacy. Nikt kto ma godność nie będzie głosować na partię która na każdym kroku daje do zrozumienia, że w dupie ma mężczyzn, a parytety są ważniejsze niż kompetencje.
  • Odpowiedz
@grubson234567: @KalashnikovMirasnikov: @NaczelnyWoody: taa... no zajebisty rigcz, do czasu kiedy metodą d'Hondta Marszałek III WŚ Jaro Kacz wygra, bo zabraknie 4% głosów oddanych na partię poza sejmem.

Jest 2021 rok, a wam nadal się wydaje że to wszystko może się udać bez zaangażowania wszystkich możliwych środków? Przecież nawet w "jednomandatowym" senacie jest przewaga jednego głosu.
  • Odpowiedz
@grubson234567: Bardzo dobrze. Lewica obecnie więcej ludzi odrzuca, niż przysparza wyborców. Dopóki nie znajdą na siebie jakiegoś pomysłu lepszego, niż próba wybiórczego kopiowania mod i rozwiązań z zachodu, to ich obecność w sejmie jest bez sensu. Póki co można ich rozgrywać tak samo jak Konfederację - powiesz coś o podwyższeniu podatków, to Lewica zagłosuje, a coś o gejach to Konfederacja.
  • Odpowiedz