Aktywne Wpisy
dupox +75
Jak co roku organizujemy wysyłanie matur maturzystów, niestety ostatni wpis usunęła moderacja. Aby otrzymać maturę z polskiego musisz:
1) Zaplusować ten wpis
2) Dać mi followa
3) Napisać pod tym wpisem komentarz w paru słowach dlaczego chcecie arkusz:)
Mam nadzieję, że w tym roku też uda mi się pomóc tylu tegorocznym maturzystom(。◕‿‿◕。)
#matura #matura2024 #przecieki #rozdajo
1) Zaplusować ten wpis
2) Dać mi followa
3) Napisać pod tym wpisem komentarz w paru słowach dlaczego chcecie arkusz:)
Mam nadzieję, że w tym roku też uda mi się pomóc tylu tegorocznym maturzystom(。◕‿‿◕。)
#matura #matura2024 #przecieki #rozdajo
nedziak +39
Otwieram kolejkę wcześniej dla czujnych abiturientów, tradycyjnie jak co roku. Ze względu na spore zainteresowanie w zeszłym roku, dostęp do wiadomości dot. arkuszy maturalnych może być ograniczony. Plusik i priv jak zawsze. Kto pierwszy, ten lepszy. #matura2024
Ile wypraw krzyżowych się odbyło?
Ile to osób w imię Boga zostało zamordowanych?
Ilu to innowiercow zostało zamordowanych, bo nie chcieli się nawrócić?
Mozna tak wymieniać długo i długo.
- ilu niewinnych Niemców Polacy zamordowali w 1939?
- no właśnie, ile?
- ponownie domena protestantów = heretyków
A to wiele zmienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Naiwnyś https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Spalenie_na_stosie
A co mają Niemcy do tematu?
Oczywiście heretycy nie byli prześladowani
tak, bo protestanci to skutek samowolnej interpretacji Biblii, a krzeseł elektrycznych wtedy nie mieli, kara śmierci jest i była dopuszczalna
wojna obronna to inna wojna niż inwazyjna
dużo oskarżeń a mało źródeł, np. krucjaty to wojny obronne były
XD
No tak biedni chrześcijanie to się tylko bronili przed najezdcami. To nie było tak że odbijali miasta, w których dominowała inna religia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przyznam, że nie mam jakiejś ogromnej wiedzy historycznej, bo nie jestem historykiem ani się tym nie interesuje, ale nie
Przeczytaj sobie przebieg krucjat.
Przykłady poproszę, bo krucjaty już wyjaśniłem
@bartolomis: To ciekawe. A gdzie się bronili? W Italii, we Francji, HRE, Anglii? Czy może na bliskim wschodzie. Coś daleko musieli wysłać armię do obrony granic xD
@bartolomis: I co też się bronili w przez Bizantyjczykami?
A że wcześniej to co zmienia?