Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@WhiskeyIHaze: pytam bo ostatnio widziałem masę jakiś shortów i innych filmików właśnie z tego typu skryptem i po prostu zastanawiałem się o co z tym chodzi. Ale w sumie ostatnia wypowiedź już jest w pełni wystarczająca by samemu odnaleźć więcej informacji.
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Kiedyś taki program sam napisałem, od tak dla wprawy. A tu znalazłem program który działa setki razy lepiej od mojego i go sobie testuje. Ogólnie najbardziej mnie interesowała budowa bazy danych, ja to robiłem na trie tree, a tu ktoś robi jakieś czary z tym bo te same zbiory zajmują dużo mniej w pamięci.

@NoKappaSoldier73: poszukaj bitcrack, ale bez wiedzy informatycznej nawet tego nie włączysz
  • Odpowiedz
@K-S-: Mozna probowac, najwiekszy problem jest ze znatchowaniem czy adres cos ma koncie, query przez bet to wolna sprawa, wiec trzeba baze danych u siebie najlepeij w pamieci redis czy cos. Bylo takich sporo i jeszcze bedzie, to nie chodzi o to ze sie nie da a o prawdopodobienstwo ze dostaniesz niepudty portfel, lepiej chyba w totka grac. Kombinacji adresow wiecej niz atomow we wszechswiecie.
  • Odpowiedz
@minerkoja: Bazę mam lokalnie, a co do sposobu jej przechowywania to cały czas rozkminiam jak program to robi, bo ogarnia ponad 30mln adresów na sekundę przy bazie mającej 800mb.

W sumie na screanie widać że program wczytał adresy to jest przed ostatnia linijka, to przy tamtej bazie (40mb) całość działa tylko minimalnie szybciej.
  • Odpowiedz
@K-S-: No to teraz policz ile to jest 30mln adresow na cala pule i ile z calej puli po roku poszukiwan adresow sprawdzisz.
To po prostu marnowanie energii, jakas tam szansa jest, niezerowa oczywiscie
  • Odpowiedz
@minerkoja: grubo poniżej promila, ale musi się opłacać bo jest kilka oficjalnych projektów które się tym zajmują

@Neapolitano: Wydaje mi się że najpewniejszą metodą jest szukanie błędów w generowaniu kluczy przez portfele. Już kiedyś coś takiego było, to był błąd jakiejś giełdy.

@JanuszBinarny: Przyznam że tego nie znałem, poczytam o tym.

Jutro włączę na godzinę, na lepszym komputerze i jak cokolwiek zhakuje to zrobię jakieś rozdajo
  • Odpowiedz