Wpis z mikrobloga

Mireczki. Jakieś 2 miesiące temu kupiłem telewizor Phillips na raty w RTV euro AGD, strasznie się wiesza. Niemalże cały czas, czasem dziala wszystko normalnie, ale częściej nie reaguje, albo "laguje". Nie reaguje na pilota mimo, że dioda przy telewizorze mruga w trakcie wciskania na pilocie. Laguje strasznie jak szybko na przykład wcisne "w prawo" z 5 razy to powoli będzie przeskakiwać. Teraz od prawie 15 minut próbuje przewinąć film na netflixie i mam ochotę jedynie go wyłączyć i olać.

Jakie mam opcje oprócz gwarancji producenta? Pewnie jak się zgłosze do sklepu to odeślą do producenta. Jak to działa z rękojmią? Żałuję że nie wziąłem Samsunga, bo wszystko inne mam z Samsunga, drugi tv też i ani razu jeszcze nawet nie zamulił, plus ma więcej dodatkowych funkcji, których ten nie ma no i z------m trochę że go wziąłem. Idealnie dla mnie by było gdyby można było go oddać/wymienić nawet z dopłatą na inny telewizor, ale jak nie ma takiej możliwości to trudno.

#telewizory #rtveuroagd #prawo #prawokonsumenckie
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klokupk: możesz wnioskować z rekojmi o wymianę bez zgody na naprawę, przyjedzie serwis i na tej podstawie sklep zdecyduje czy się ustosunkują do tego.
  • Odpowiedz