Wpis z mikrobloga

Na lokalnym spotted koleś napisał, że kupi mieszkanie za gotówkę. Flipper czy nie, bez znaczenia.
W ciągu 10 godzin 17 osób się odezwało (miasto 30k).

Uświadomiło mi to coś:
Podobno ceny rosną, bo brak mieszkań na rynku, a może...
Ludzie tyle chcą, że już nikt nie ma ochoty kupować, nastąpił przesyt?
U mnie z 4 na 6 od zimy.
Ale od wielu tygodni widzę te same pozycje na stronach.

#nieruchomosci #mieszkanie #patodeweloperka
  • 13
@vartan u mnie latem ceny za metr były 5300 teraz Dev wystawił nowa ofertę bo zaczął budowę nowego bloku to są za 7300 większość kawalerek już zarezerwowana
@vartan:
Jak napiszesz, że kupisz samochód za gotówkę to też będzie zainteresowanie, ale czy faktycznie kupisz jak zobaczysz samochód i na ile wycenia go obecny właściciel to już tego nie widać.
@vartan: jak ja obserwuję już od paru lat podwarszawski rynek, to wszystko stoi od wielu miesięcy. O ile w tym całym szaleństwie sprzedały się nawet mieszkania za wygórowaną cenę, w kiepskiej lokalizacji, stojące na otodomie praktycznie bez przerwy od 2014, to teraz nawet mając i ze 2 mln PLN, nie bardzo jest co sensownego kupić. Sensownych ofert jak na lekarstwo ostatnio. W ciągu ostatniego pół roku w interesujących mnie miejscowościach pojawiły
@boczekJestFit: 40 km od Warszawy moje rodzinne strony, pełno przyjezdnych głównie ukraińcy ale i polacy, fabryki i magazyny. Ceny za wynajem miejska w pokoju kilkuosobowym jak w Warszawie, wynajem niewiele tańszy, prawie nic typu osiedla się nie buduje a jak się buduje to ceny rzędu 7000 za metr - jak Białołęka.
@Olbor: Czyli zapewne Grodzisk Mazowiecki, ewnetualnie Żyrardów plus okolice. Masa domków szeregowych, których cena do jakości i lokalizacji zrobiła się kosmiczna. Białołęka w porównaniu do wspomnianej jako pierwszej miejscowości jak dla mnie to tragedia jeśli chodzi o infrastrukturę. Tam przynajmniej masz jakieś szkoły i szpitale pod ręką, może z dużymi sklepami gorzej, ale i tak się łatwo do stolicy dojedzie z takiego Grodziska. Chyba też masz mniejsze szanse trafienia działki po