Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o praktykach morele? Bo z tego co widać - to w porównaniu do x-kom zmierzają do anulowania zamówień na karty graficzne z 2020 roku, które ludzie zamówili jako rev 1.0. Praktyki x-kom wydawały się aferą i nieuczciwe jako, że proponowali słabsze karty względem tych zamówionych, a tutaj okazuje się że morele jest jeszcze większym skur**ństwem i zamierza anulować zamówienia ludziom którzy czekają już rok na realizację.

Sam zamówiłem 3060 ti od gigabyte w cenie 2244zl w grudniu 2020, która aktualnie jest dostępna tylko w rev 2.0 i to w dobrych ilościach
https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-3060ti-gaming-oc-8gb-gddr6-gv-n306tgaming-oc-8gd-2-0-5948618/

Ale co z tego jak uważają że to inny produkt, nawet mimo tego że na stronie GIGABYTE widnieje pod tym samym numerem seryjnym w tej samej specyfikacji. Ale jestem w-------y..

Nie uważacie że powinno się to nagłośnić? Te karty zamówiło setki ludzi, nabrali zamówień potrzymali kasę przez rok a teraz jak już mają karty to zamierzają anulować zamówienia XD
#afera #oszukujo #pcmasterrace #morele
matheoo9 - Co sądzicie o praktykach morele? Bo z tego co widać - to w porównaniu do x...

źródło: comment_1634813427exhUgIWcp2KS2fIJHi5BTZ.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lilitch123: nazywasz kogoś oszustem,a tymczasem ja ci mówię, że tu nie ma żadnego oszustwa. Powiem więcej, jestem przekonany, że regulamin sklepu doskonale reguluje kwestie braku towaru, bo oni tak działają od lat.
Wersja 2 to nie wersja 1 i żaden sąd nie będzie wnikać, była wersja 1 teraz nie ma, zostały zaproponowane inne opcje i tyle. Tzw. siła wyższa. Co o tym myślę prywatnie to moja sprawa, ale publicznie tego
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: Usunąłem bo mi się nie chcę użerać z tym. Nie nazywam Morele oszustami. Koniec i kropka. Pytam o szczegóły dotyczące tej sprawy :) Poprzedni komentarz też pewnie usunę bo mi się nie chce kopać z tematem. Za link dziękuję, bo poczytam z ciekowości
  • Odpowiedz
  • 0
@matheoo9: to idź do sądu z nimi. Kurde to takie proste. Przecież ci napisałem zresztą, że możesz ubiegać się o odsetki na samym początku, niestety w tym biciu piany tego nie zauważyłeś, bo wolisz się jak dziecko bawić w głupie inwektywy. Jesteś i tak lekko mądrzejszy od kolegi powyżej, bo nie posuwasz się do owczarstwa, ale i tak wyraźnie nie rozumiesz co czytasz.
Jeszcze raz, nie miałbym problemu wykazać, że
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: Jaka wersja 2 i wersja 1? Obie karty mają ten sam numer seryjny i specyfikacje na stronei producenta co juz napisałem. Wiesz co się zmieniło w Rev 2.0 względem Rev 1.0? Nic oprócz dodania blokady w wydobyciu. We wszystkim innym ma taką samą wydajność I uważasz że to wystarczy aby nazywać kartę przez sklep innym produktem nawet jeśli producent tak nie robi i zapewnia ten sam numer?

Spójrz na
  • Odpowiedz
  • 1
Wiesz co się zmieniło w Rev 2.0 względem Rev 1.0? Nic oprócz dodania blokady w wydobyciu

@matheoo9: chłopie który już raz mówię ochłoń. Z punktu widzenia prawnego to są dwie różne rzeczy. Zmieniła się konstrukcja.

Dlaczego jest problem? Bo była cena ~2000, a teraz jest ~4000. To jest
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: Proszę podać konkretne przepisy prawa potwierdzający twoje słowa :) Zwróć uwagę, że nie dochodziło do umowy kupna/sprzedaży tylko do umowy przedwstępnej. Nigdzie nie mają zasad rezerwacji, czy jak kto woli umowy przedwstępnej.

Inaczej sytuacja tyczy się poszczególnych grafik, w której producent wymienił backplate. Tutaj bezsprzecznie to są dwie różne grafiki. Różnica taka, że w umowie przedwstępnej jasno określali rodzaj materiału, z którego został wykonany backplate. W przypadku zaimplementowania algorytmu
  • Odpowiedz
  • 0
@Arriva: chłopie, czego ty brzęczysz? Przyleciałeś tu kutasy mierzyć? Uznajmy, że masz większego.
A jaki chciałeś pogadać, to c-----o zacząłeś i jeszcze c-------j skończyłeś.
Nie płacz, bo to żałosne trochę to twoje zachowanie. Wieje cringe.
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: Tak, to ja tutaj wyrażam ból d--y, bo ktoś śmiał kupić grafikę za 2300 zł hahahaha. Po prostu staram się dopasować do twojego poziomu. Chciałbym byś zrozumiał wszystko i czuł się swobodnie podczas rozmowy.

Spokojnie, żałosny nigdy nie będę. Nie mierz wszystkich swoją miarą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W ogóle nie odpowiedziałeś na moje pytania, a pierwsze co przyszło ci to głowy to porównywać się
  • Odpowiedz