Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o praktykach morele? Bo z tego co widać - to w porównaniu do x-kom zmierzają do anulowania zamówień na karty graficzne z 2020 roku, które ludzie zamówili jako rev 1.0. Praktyki x-kom wydawały się aferą i nieuczciwe jako, że proponowali słabsze karty względem tych zamówionych, a tutaj okazuje się że morele jest jeszcze większym skur**ństwem i zamierza anulować zamówienia ludziom którzy czekają już rok na realizację.

Sam zamówiłem 3060 ti od gigabyte w cenie 2244zl w grudniu 2020, która aktualnie jest dostępna tylko w rev 2.0 i to w dobrych ilościach
https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-3060ti-gaming-oc-8gb-gddr6-gv-n306tgaming-oc-8gd-2-0-5948618/

Ale co z tego jak uważają że to inny produkt, nawet mimo tego że na stronie GIGABYTE widnieje pod tym samym numerem seryjnym w tej samej specyfikacji. Ale jestem #!$%@?..

Nie uważacie że powinno się to nagłośnić? Te karty zamówiło setki ludzi, nabrali zamówień potrzymali kasę przez rok a teraz jak już mają karty to zamierzają anulować zamówienia XD
#afera #oszukujo #pcmasterrace #morele
matheoo9 - Co sądzicie o praktykach morele? Bo z tego co widać - to w porównaniu do x...

źródło: comment_1634813427exhUgIWcp2KS2fIJHi5BTZ.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@matheoo9: jasne, mnie stać. To ty chcesz być cebulakiem. A ja ci po prostu mówię z prawnego punktu widzenia jakie masz szanse. Ale oczywiście dupa cię tak piecze, że rozsądek nie dociera w to miejsce.
@lilitch123: a jaką karę chcesz jej wymierzyć? Za szkalowanie przypominam można mieć proces karny, a na pewno cywilny.
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: Tego samego ci życzę.

Morele nabrało zamówień na kilka milionów złotych, przytrzymało kasę i #!$%@?ć. Ja sam złożyłem zaraz po premierze, i status miałem "Skompletowane do wysłania" ale po kilku dniach cofnęli do "W realizacji". Ba nawet informowali że to błąd mimo że w momencie zamawiania karta widniała jako dostępna. I tak czekania i czekania - 60 miejsce w kolejce, 30 miejsce i nagle nic nie wiadomo bo nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@matheoo9: tak w ogóle, to taki model biznesu to nic nowego, Empik tak działa, Komputronik, itp. bijesz pianę, bo cię dupa boli, że ceny skoczyły, ale takie rzeczy się zdarzają. Tyle razy tutaj już było, że morele nie można ufać, jedna afera, druga, ale tania cena jest ważniejsza niż wszystko dla niektórych. Sorry, wyzbądź się mentalnej cebuli i kupuj w miejscach które coś gwarantują, a nie tam, gdzie najtaniej, bo
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: XD typie przychodzisz tu, wyzywasz wszystkich na około i mówisz innym jak mają się zachowywać. Kończę z tobą tą żałosną dyskusję, a ty wracaj do układania towaru na magazynie morele, wielki obrońco uciśnionych firm
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel

jaką karę chcesz jej wymierzyć? Za szkalowanie przypominam można mieć proces karny, a na pewno cywilny.

Przecież mi chodzi o postępowanie prawne a nie szkalowanie w internecie które nic nie daje xDD ludzie pozamawiali towar, hajs zebrany a potem po roku że jednak go nie mają i proszę wybrać coś innego. To że Morele jest jakie jest znam na swoim własnym przykładzie z dawnych lat, więc już tam nie kupuję,
  • Odpowiedz
@lilitch123: Właśnie w tym przypadku nic nie proponują innego, tylko anulację. Sam spotkałem się z tym pierwszy raz, wcześniej nie miałem problemów z tym sklepem, ale jak widać gdzie zaczyna się kasa tam kończy się moralność
  • Odpowiedz