Wpis z mikrobloga

@hu-nows: Jak to wyliczyłaś? Stawka akcyzy to 1,77 zł za litr a więc 55l x 1,77 + 60 zł VAT = 147 zł. Do tego jeszcze VAT od akcyzy i opłata paliwowa. Wyjdzie z 175-180 zł podatku
  • Odpowiedz
@Syn_Krzysztofa: rozumiem, że mało kto tankuje do pełna auto na rachunek 200-300 zł dlatego to robi takie wrażenie, że ktoś ma pełny bak? Bo nie rozumiem. Wystarczy, że ktoś tankuje zawsze do pełna przed rezerwa to co tankowanie widzi różnice w tym ile płacił, a ile teraz płaci.
  • Odpowiedz
@Syn_Krzysztofa:
1. Było kilka wykrytych przypadków chrzczonego paliwa (a ile niewykrytych nie wie nikt). 2. Auto na pełnej butli LPG zrobiło zdecydowanie mniejszy przebieg niż zazwyczaj. 3. Paliwo transportowane jest ich własnymi cysternami, co nie wzbudza mojego zaufania. 4. No i parę osób z mojej rodziny pracuje na tych stacjach i mnie ostrzegali :p
Ja tankuje na Intermarche - różnica w cenie to zazwyczaj 2-3 grosze na litrze względnej najtańszego
  • Odpowiedz
@BiurowySpinacz: Ajajajaj, to w sumie niedobrze. Sęk w tym, że w tej mieścinie gdzie tankuję jest do wyboru Watis, Orlen lub Orlen a tam ceny już w okolicach 5.91. Poza tym brzydzę się orlenem i tankuję tam tylko jak muszę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz