Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +35
Czasem słyszę "jej, robiłeś systemem zleceniowym chatę i wyszło Ci koło 3500 za metr, jakim cudem tak tanio" - trochę wtedy mam ochotę prychnąć śmiechem, bo osobiście znam ludzi, którzy zrobili znacznie taniej ode mnie i w dodatku ładniejszy dom wybudowali.
Rekordzista wybudował dom do stanu deweloperskiego za 130 koła - w sumie podobny jak mój po prostu a) zrobił większość samemu b) zbudował go w okolicach 2010 roku, gdzie matbudy były tanie
Rekordzista wybudował dom do stanu deweloperskiego za 130 koła - w sumie podobny jak mój po prostu a) zrobił większość samemu b) zbudował go w okolicach 2010 roku, gdzie matbudy były tanie

Cinoski +3
#informatyka #matematyka
@sprawiedliwoscponadwszystko: Przykładu ze zdjęcia
źródło: comment_1634557778bnugXTiwNeB3TLbTn2YVFv.jpg
Pobierzargument liczby a+bi to arctg(b/a) (widać jak narysujesz), więc tutaj masz arctg(5/4). masz arcusa tangensa przybliżać? no ja bym to ze wzoru taylora (arctg w 1 się chyba ładnie rozwinie) robił ale c--j wie co ci tam profesorek na studiach pieprzy xDD
1) Skąd w ogóle pomysł na liczby zespolone?
Liczby są z pewnej perspektywy zaspokojeniem potrzeb ludzkich. Człowiek potrzebował policzyć ile ma jabłek, więc powstały liczby naturalne i pierwsze na nich działania, dzięki którym łatwo porównać, kto tych jabłek ma więcej i