Wpis z mikrobloga

REST API zrobione w Spring Boocie w stylu, rejestracja, autoryzacja uzytkownika, możliwość tworzenia zespołów, zarządzania taskami i dodawania do nich komentarzy, czyli taka uber biedna wersja Jiry, to jest projekt, którym można celować w stanowisko juniora, czy jest to wtórne i proste? Uczę się Javy i Spring Boota od dłuższego czasu i za bardzo nie wiem, jakie wymagania są stawiane przed takimi kandydatami i czego się spodziewać. Może ktoś z was napisać, z jakimi, mniej więcej oczywiście, umiejętnościami można spokojnie wysyłać CV? W sumie, to chcę być w porządku w stosunku do innych i nie chce zawracać głowy rekruterowi, jeśli moja wiedza nie spełnia nawet podstaw.

#pracbaza #programowanie #programista15k #naukaprogramowania #java
  • 9
@stanleymorison: sam ostatnio miałem zamiar zrobić coś takiego, ale potem przeczytałem, że raczej kiepsko wrzucać jakiś bieda projekt i skończyło się na tym, że nie było takiej sekcji w CV. Oczywiście dużo się nauczyłem przy pisaniu tego projektu i w sumie coś tam mam co mogę sobie w przyszłości rozwijać, ale koniec końców stwierdziłem, że czas który poświęciłem na rozwiązywanie problemów które wyszły podczas pisania tego projektu mogłem wykorzystać na naukę
@szwe:
Tym bardziej, że w sumie mam prawie rok doświadczenia, 6 msc jako Intern, a teraz 5 msc bazy danych. Może to też być spory plus.

A z takich zagadnień, które czesto się pojawiają, co warto według Ciebie powtórzyć?
@stanleymorison: wszystko. Weź sobie otwórz ze 20 pierwszych stron w googledla "Java Interview Questions" i przerób wszystko. Tak samo dla Springa, jakieś podstawy chociaż. Te pytania się w miarę powtarzają. Wzorce też jakieś najpopularniejsze. Często bywa, że ktoś zapyta jakie znasz i każe opisać jeden. Mógłbyś np. opisać coś innego niż singleton :)