Wpis z mikrobloga

Właśnie mnie poproszono o zostanie chrzestnym XDD

Kuzynka z którą więcej niż "cześć" wymieniłem ostatnio może z 15 lat temu stwierdziła, że będę idealnym chrzestnym dla jej syna, o którym do dzisiaj nawet nie wiedziałem nawet, że istnieje XD

Oczywiście się nie zgodziłem - od 9 lat "żyję w grzechu", na Kościół Katolicki jako organizację pluję otwarcie i nie zamierzam się prosić żadnego faceta w czarnej kiecce o możliwość uczestnictwa w ich przedstawieniach cyrkowych.

#bekazpodludzi #bekazkatoli
  • 41
papierologia do apostazji upierdliwa ale warto, totalnie niszczysz system każdemu, kto wyskakuję z jakąkolwiek prośbą związaną z tą sektą.

@ChadMessiah: Przez 29 lat życia to dopiero pierwszy raz, wątpię że kiedykolwiek wydarzy się ponownie, więc w moim przypadku chyba nie warto. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@enslavedeagle: papierologia do apostazji upierdliwa ale warto, totalnie niszczysz system każdemu, kto wyskakuję z jakąkolwiek prośbą związaną z tą sektą.

@ChadMessiah: wiesz co im niższy system? Asertywność i logiczne argumenty. Apostazja to trochę jakbyś przyznał tym zjebom, że jakkolwiek Cię obchodzą te ich zapiski i obrządki i mają jakiekolwiek znaczenie
@wellwellwell: dokładnie tyle, ale zakładając że miesiąc ma 168h roboczych, bo na b2b.

Ale nie ma nawet znaczenia czy byłoby to 10k, czy 20k, to wcale nie jest żadna niewiarygodna kwota. Kumpel niedawno przeskoczył z 5k u Janusza w e-commerce na 15800 w JS i mam o to ból dupy, bo ja na swoje 15k tyrałem 2 lata xd
@Tino: w sumie nijak, usłyszałem tylko takie zawieszone "aha, spoko" ale i tak spodziewam się niedlugo jakiejś gównosalwy, bo to pierwszy raz w rodzinie jak ktoś "DZIECIOMTKU ODMÓWIŁ"

Mimo że wszyscy w rodzinie znają mój stosunek tak do kościoła, jak i do dzieci xD
@enslavedeagle: Jakiś hajs zarabiasz? Bo wiesz, hehe kszesny na uro jakiś pieniążek da, na komunie kupi #!$%@? bugatti chiron, bo przecież wszystkie dzieci teraz dostają... Do tego się to sprowadza, a nie do wychowywania w wierze, tak jak trzeba im obiecać
Apostazja to trochę jakbyś przyznał tym zjebom, że jakkolwiek Cię obchodzą te ich zapiski i obrządki i mają jakiekolwiek znaczenie

@pepies: Zgadzam się w zupełności, ale chyba to jedyna droga żeby niektórzy zrozumieli, że nieutożsamianie się z tymi kościelnymi cyrkami to dla mnie ważna sprawa