Wpis z mikrobloga

@iksem: Mialem Octavię 3 1.4 tsi z dwójką dzieci sie spokojnie mieściliśmy. Do bagażnika bylem w stanie włożyć dwa rowery dziecięce, dwie walizki, spacerówkę i sporo innych gratów. A superb ma jeszcze większy bagażnik. Nie wiem jakie silniki są superbie, ale ten 1.4 super sobie radził w octavii. Bardzo dynamiczny i dużo nie palił.
  • Odpowiedz
@iksem: różnica miedzy liftbackiem a kombi w bagażniku to tylko przestrzeń nad roletą, to co poniżej jest takie same.
Próg załadanku w liftbacku będzie wyżej.
Ja mam akurat kombi z 2.0TSI 220KM i to naprawde fajnie jeździ a spalanie średnio między 8,5-9,5l (większość to trasy autostradą z prędkością ~160km/h, trasa 2800km do Chorwacji przy 4 osobach i 140km/h na autostradach wyszło 7,7l/100km).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@iksem: bardzo dobry wybór. Sam takim jezdze tylko w kombi Sportline. Z benzyn jezeli DSG to bierz 2.0 tsi. Mniejsze maja slabe skrzynie. Najlepiej oczywiście 280/272 KM, ale kwestia budżetu. 1.8 tez bardzo dobra jednostka, fajnie się tym jezdzi, ale słaba skrzynia.
  • Odpowiedz
@iksem Bardzo dobry, dużo miejsca, auto powszechnie ogarniane przez mechaników i dosyć tanie w eksploatacji. Jeżeli masz na to budżet to warto szukać po lifcie- weszły mokre dsg7. Najlepiej 2.0 tsi,/tdi. Moim zdaniem dużo lepszy wybór niż Passat.
  • Odpowiedz