Wpis z mikrobloga

#alkohol #pijzwykopem Dzisiaj byłem w markecie na małych zakupach. Zauważyłem fajne piwko z małego browaru z moich stron. Było przecenione,wziąlem dwa. Data spożycia 15.10. Było tego piwa chyba z 10 kartonów i wszystkie butelki do 15.10. Orientuje się ktoś z Was co się dzieje z takim piwem w markecie po przekroczeniu daty ważności? Bo nie widziałem nigdy żeby markety wystawiały przeterminowany alkohol przy kontenerach.
  • 8
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@qbat7: Wraca do wytwórcy, tam babeczka że szmatką i rozpuszczalnikiem zmywa datę przydatności, następnie drukuje się nowa datę i towar ponownie wraca do sklepu. Czasem droga jest krótsza, na magazyn, ścieranie, drukowanie, powrót na salę sprzedażną.
  • Odpowiedz
@qbat7: co się dzieje? z doświadczenia traci nieco smak, mętnieje, ale jak nie śmierdzi to można pić, magicznie w ciągu 1 doby jak minie termin przecież nie zepsuje się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@qbat7: jak pracowalem w małym sklepie to szło w kibel. Szef cebulak chciał odzyskać butelki bo byly z kaucja. Po cenie butelek odkupiłem portery i do dzisiaj leżakują u mnie w piwnicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@emerjot: aż kapsel albo puszka nie zardzewieje ( ͡° ͜ʖ ͡°). Kopyr pił kiedyś kilkudziesięcioletniego, ale dla mnie to już przesada,wg mnie tak do 3 lat jest ok. Potem nie widzę wielkich różnic. Na opakowniu od komesa pisze, że 18 miesięcy.
  • Odpowiedz