Śledzi ktoś z Was może jaka jest akutalna liczba remontów, które mają teraz miejsce we Wrocławiu?
Przecież to jakiś absurd ile się tego nagromadziło i sam już nie wiem ile tego jest, a czytam właśnie, że ma dojść kolejny czyt. wymiana nawierzchni na pl. Społecznym.
@Domciu właśnie miałem pisać, że Jaca się w tańcu nie #!$%@? i #!$%@? kolejny remont na placu społecznym. Nie mam pojęcia jak można to było tak skoordynować, albo ktoś jest niespełna rozumu albo Jaca i żółty szalik mają jakiś zakład jak #!$%@? wszystkie grupy społeczne na raz.
@Domciu: #!$%@? pl Społecznego będzie ostatecznym wciśnięciem czerwonego guzika z napisem autodestrukcja. Zostanie tylko chodzenie z buta i rower bo całe mpk też sie na tym wysra.
@wiktorek_pl: Pewnie na szali jest ogromna stawka w postaci unikatowego granulatu ( ͡°͜ʖ͡°)
A tak poważnie to widać, że w magistracie nikt nie myśli, robią wszystko pod siebie, a mieszkańców mają w dolnych plecach. Codziennie rano uruchamiają maszynę losującą i tam gdzie wypadnie to będzie remont. MPK kuleje i ludzie narzekają na komunikację to jeszcze zróbmy na złość kierowcom, bo takie mamy widzimisie. Deszczowy piątek
@Domciu to spróbujmy policzyć ;) 1. Budowa TAT co daje utrudnienia od wagonowej praktycznie do Ślęzy. 2. Torowisko na Hallera 3. Linka na Popowice. Utrudnienia na Kępie Mieszczańskiej i w okolicach dawnego Tesco na długiej, oraz od Kwiskiej do Milenijnej. 4. Most pomorski 5. Krakowska/Armii Krajowej. Budowa AWW 6. Remont torowisk na Ruskiej i Mikołaja oraz wschodniej części pl. JP2 7. To już nie miejska inwestycja, ale zajęty pas ruchu na Sienkiewicza
@igik1234: @Domciu: Zawsze mogą dorzucić jeszcze Mosty Trzebnicki i Zwierzyniecki. Ta ilość remontów to chyba dla odwrócenia uwagi od MPK, ale mogę się mylić ¯\_(ツ)_/¯
@Viking-: Klasunia ziomuś. To warto jeszcze dodać te co są w planie. 1. Wymiana nawierzchni na pl. Społecznym. 2. Remont jednego z mostów Jagiellońskich. 3. Remont Komandorskiej.
Z pewnością jeszcze o czymś nie wspomniałem, więc jak Twoje wymienione remonty nałożą się z wypisanymi przeze mnie to mamy już armagedon do kwadratu ;)
@Domciu oj tam. Bywały lata, że był dużo większy #!$%@? w mieście. Na przykład w czasach gdy jednocześnie #!$%@? Krakowską, Grunwald, Kosmonautów i Strzegomską.
@krave: Wszystko fajnie tylko nie ma co patrzeć w przeszłość, a warto skupić się na tym co jest teraz oraz przyszłości by zminimalizować jak się da "#!$%@?" by żyło się lepiej ;)
@Domciu no i już niedługo, już za chwilę ruszy pociąg na lini Wrocław - Sobótka - Świdnica. Jedyne 10 par pociągów czyli 20 razy zamknięte rogatki na zwycięskiej, grota i buforowej :D no i nie muszę chyba mówić, że więcej połączeń będzie w szczycie ;)
@Darth_Gohan z tego co kojarzę byly bo dość skutecznie utrudniały mi życie. O, jeszcze Kromera przecież wtedy robili i dodatkowy most warszawski plus nadodrze xD Dzięki temu bardziej mi się opłacało jeździć z nadodrza na brucknera przez Grunwald niż jedności xD
@Domciu: czekaj, czekaj. Na tym placu, który miał być zaprojektowany na nowo (przecież dlatego burzono estakadę)? I teraz jakiś debil wpada na pomysł, żeby robić tam nową nawierzchnię? Czyli Jaca blokuje kolejną potrzebną inwestycję po dwupasmowej wschodniej obwodnicy i dwupasmowej obwodnicy miejskiej (AWW i przedłużenie obwodnicy za Marino). #!$%@? mać to już nie jest śmieszne ( ͡°ʖ̯͡°)
@Domciu: kurła byłem w zeszły weekend w tym Wrocławiu i jakby moje auto mogło mówi,ć to bym je gorąco przepraszał za te drogi i wszechobecny #!$%@? do dziś xD
I co, można? Można. Psy mogą zrobić poszukiwania na wielką skalę, w tym używanie technologii? Mogą, ale nie dla zagubionej, przemarźniętej 14-latki to, tylko z powodu innego psa. Państwo w państwie.
Przecież to jakiś absurd ile się tego nagromadziło i sam już nie wiem ile tego jest, a czytam właśnie, że ma dojść kolejny czyt. wymiana nawierzchni na pl. Społecznym.
Co za #!$%@? w tym Sutrykowie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#wroclaw
A tak poważnie to widać, że w magistracie nikt nie myśli, robią wszystko pod siebie, a mieszkańców mają w dolnych plecach. Codziennie rano uruchamiają maszynę losującą i tam gdzie wypadnie to będzie remont. MPK kuleje i ludzie narzekają na komunikację to jeszcze zróbmy na złość kierowcom, bo takie mamy widzimisie. Deszczowy piątek
1. Budowa TAT co daje utrudnienia od wagonowej praktycznie do Ślęzy.
2. Torowisko na Hallera
3. Linka na Popowice. Utrudnienia na Kępie Mieszczańskiej i w okolicach dawnego Tesco na długiej, oraz od Kwiskiej do Milenijnej.
4. Most pomorski
5. Krakowska/Armii Krajowej. Budowa AWW
6. Remont torowisk na Ruskiej i Mikołaja oraz wschodniej części pl. JP2
7. To już nie miejska inwestycja, ale zajęty pas ruchu na Sienkiewicza
1. Wymiana nawierzchni na pl. Społecznym.
2. Remont jednego z mostów Jagiellońskich.
3. Remont Komandorskiej.
Z pewnością jeszcze o czymś nie wspomniałem, więc jak Twoje wymienione remonty nałożą się z wypisanymi przeze mnie to mamy już armagedon do kwadratu ;)
Bywały lata, że był dużo większy #!$%@? w mieście. Na przykład w czasach gdy jednocześnie #!$%@? Krakowską, Grunwald, Kosmonautów i Strzegomską.
Teraz jest dramat bo np. zmieniono organizację ruchu na Pułąskiego i Małachowskiego. Piłsudskiego też wtedy inaczej wyglądała.
@Domciu: Jest w pytę.
@Darth_Gohan: I to jak!
Jaca: Zawsze miałem łeb do remontów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Domciu: czekaj, czekaj. Na tym placu, który miał być zaprojektowany na nowo (przecież dlatego burzono estakadę)? I teraz jakiś debil wpada na pomysł, żeby robić tam nową nawierzchnię? Czyli Jaca blokuje kolejną potrzebną inwestycję po dwupasmowej wschodniej obwodnicy i dwupasmowej obwodnicy miejskiej (AWW i przedłużenie obwodnicy za Marino). #!$%@? mać to już nie jest śmieszne ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dalej mialas estakade :) dalej nie było pozwezane tak jak teraz :) nie miałaś na Piłsudskiego jednego pasa.
Natomiast się zgodze, że na tej trasie miałas masakrę :p
Tylko teraz masz ja na praktycznie każdej trasie we Wrocławiu. I znajdziesz takie gdzie jest jeszcze gorzej niż wtedy :)