Wpis z mikrobloga

Śledzi ktoś z Was może jaka jest akutalna liczba remontów, które mają teraz miejsce we Wrocławiu?

Przecież to jakiś absurd ile się tego nagromadziło i sam już nie wiem ile tego jest, a czytam właśnie, że ma dojść kolejny czyt. wymiana nawierzchni na pl. Społecznym.

Co za #!$%@? w tym Sutrykowie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#wroclaw
  • 22
@Domciu: #!$%@? pl Społecznego będzie ostatecznym wciśnięciem czerwonego guzika z napisem autodestrukcja. Zostanie tylko chodzenie z buta i rower bo całe mpk też sie na tym wysra.
@wiktorek_pl: Pewnie na szali jest ogromna stawka w postaci unikatowego granulatu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak poważnie to widać, że w magistracie nikt nie myśli, robią wszystko pod siebie, a mieszkańców mają w dolnych plecach. Codziennie rano uruchamiają maszynę losującą i tam gdzie wypadnie to będzie remont. MPK kuleje i ludzie narzekają na komunikację to jeszcze zróbmy na złość kierowcom, bo takie mamy widzimisie. Deszczowy piątek
@Domciu to spróbujmy policzyć ;)
1. Budowa TAT co daje utrudnienia od wagonowej praktycznie do Ślęzy.
2. Torowisko na Hallera
3. Linka na Popowice. Utrudnienia na Kępie Mieszczańskiej i w okolicach dawnego Tesco na długiej, oraz od Kwiskiej do Milenijnej.
4. Most pomorski
5. Krakowska/Armii Krajowej. Budowa AWW
6. Remont torowisk na Ruskiej i Mikołaja oraz wschodniej części pl. JP2
7. To już nie miejska inwestycja, ale zajęty pas ruchu na Sienkiewicza
@Viking-: Klasunia ziomuś. To warto jeszcze dodać te co są w planie.
1. Wymiana nawierzchni na pl. Społecznym.
2. Remont jednego z mostów Jagiellońskich.
3. Remont Komandorskiej.

Z pewnością jeszcze o czymś nie wspomniałem, więc jak Twoje wymienione remonty nałożą się z wypisanymi przeze mnie to mamy już armagedon do kwadratu ;)
@Domciu oj tam.
Bywały lata, że był dużo większy #!$%@? w mieście. Na przykład w czasach gdy jednocześnie #!$%@? Krakowską, Grunwald, Kosmonautów i Strzegomską.

@krave: Wszystko fajnie tylko nie ma co patrzeć w przeszłość, a warto skupić się na tym co jest teraz oraz przyszłości by zminimalizować jak się da "#!$%@?" by żyło się lepiej ;)
@krave: Tylko wtedy te remonty nie były aż tak naraz. Do tego jednak jeszcze w miarę oddalone od siebie.

Teraz jest dramat bo np. zmieniono organizację ruchu na Pułąskiego i Małachowskiego. Piłsudskiego też wtedy inaczej wyglądała.

@Domciu: Jest w pytę.
@Darth_Gohan z tego co kojarzę byly bo dość skutecznie utrudniały mi życie. O, jeszcze Kromera przecież wtedy robili i dodatkowy most warszawski plus nadodrze xD Dzięki temu bardziej mi się opłacało jeździć z nadodrza na brucknera przez Grunwald niż jedności xD
@Viking-: Wiem, wiem. Podobno już od grudnia, więc czekam z niecierpliwością na kolejną dawkę #!$%@? przemierzając wrocławskie ulice ;)

@Darth_Gohan: I to jak!
Jaca: Zawsze miałem łeb do remontów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wymiana nawierzchni na pl. Społecznym

@Domciu: czekaj, czekaj. Na tym placu, który miał być zaprojektowany na nowo (przecież dlatego burzono estakadę)? I teraz jakiś debil wpada na pomysł, żeby robić tam nową nawierzchnię? Czyli Jaca blokuje kolejną potrzebną inwestycję po dwupasmowej wschodniej obwodnicy i dwupasmowej obwodnicy miejskiej (AWW i przedłużenie obwodnicy za Marino). #!$%@? mać to już nie jest śmieszne ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@krave Było skutecznie ale to nie był taki dramat jak teraz bo chociaż tramwaje dzialaly. No i mimo wsyzstko mniej ich było jak policzysz.

Dalej mialas estakade :) dalej nie było pozwezane tak jak teraz :) nie miałaś na Piłsudskiego jednego pasa.

Natomiast się zgodze, że na tej trasie miałas masakrę :p

Tylko teraz masz ja na praktycznie każdej trasie we Wrocławiu. I znajdziesz takie gdzie jest jeszcze gorzej niż wtedy :)