Aktywne Wpisy
Gdyby ktoś się zastanawiał czemu nienawidzę mężczyzn:
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
Możecie mi zadać dowolne pytanie
Macie jakieś pomysły na ochronę kapitału przed osłabiającym się złotym? Niestety spóźniłem się i nie dobrałem dolarów po dobrej cenie w maju/czerwcu. Obecnie kupno waluty (dolar) nie wiem czy jest sens.
Dzisiaj stóp raczej znowu nie podniosą, więc przebijemy 4 zł za dolara tak mi się zdaje. Gdzie uciekać z oszczędnościami (nie jest tego dużo).
I.. tak wiem.. "ale wiesz że pytasz o to na portalu z śmiesznymi obrazkami". Tylko czasami nawet podrzucenie tematu (teoretycznie niedorzecznego), który sobie dalej zgłębię jest pomocne. Lub otwiera jakieś tam inne perspektywy.
Na certyfikaty na kawę też się spóźniłem (fajnie wybiło w lipcu), a krypto zbyt duże zmiany chwilowe więc na razie nie dla mnie.
Wszelkie sugestie i dyskusia mile widziane.
#gielda #ekonomia #inwestycje #dolar #finanse
@Cinex: Ja bym na miejscu kolegi kupił USD. IMO korekta, która teraz jest przerodzi się w piękną bessę. PLN i tak się osłabi. Obecny poziom to moim zdaniem dopiero linia startowa...
Zakładam, że bessa - na polskim bananie - będzie trwała ok. roku (+- 1-2 miesiące); na amerykańskim hamburgerze krócej o ok. 6 miesięcy...