Wpis z mikrobloga

Hej Murki,

Macie jakieś pomysły na ochronę kapitału przed osłabiającym się złotym? Niestety spóźniłem się i nie dobrałem dolarów po dobrej cenie w maju/czerwcu. Obecnie kupno waluty (dolar) nie wiem czy jest sens.

Dzisiaj stóp raczej znowu nie podniosą, więc przebijemy 4 zł za dolara tak mi się zdaje. Gdzie uciekać z oszczędnościami (nie jest tego dużo).

I.. tak wiem.. "ale wiesz że pytasz o to na portalu z śmiesznymi obrazkami". Tylko czasami nawet podrzucenie tematu (teoretycznie niedorzecznego), który sobie dalej zgłębię jest pomocne. Lub otwiera jakieś tam inne perspektywy.

Na certyfikaty na kawę też się spóźniłem (fajnie wybiło w lipcu), a krypto zbyt duże zmiany chwilowe więc na razie nie dla mnie.

Wszelkie sugestie i dyskusia mile widziane.

#gielda #ekonomia #inwestycje #dolar #finanse
Cinex - Hej Murki,

Macie jakieś pomysły na ochronę kapitału przed osłabiającym się...

źródło: comment_16335052087XM1hRkgkyQstig0MAFzoz.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
I

@Cinex: Ja bym na miejscu kolegi kupił USD. IMO korekta, która teraz jest przerodzi się w piękną bessę. PLN i tak się osłabi. Obecny poziom to moim zdaniem dopiero linia startowa...

Zakładam, że bessa - na polskim bananie - będzie trwała ok. roku (+- 1-2 miesiące); na amerykańskim hamburgerze krócej o ok. 6 miesięcy...
  • Odpowiedz
@Cinex ETF VWRA jak chcesz inwestować w dolarze. Kupujesz praktycznie wszystko i płyniesz z falą. Na złocie już był wystrzał, a nastepny będzie dopiero przy następnym krachu najpewniej. W waluty się nie kupuje żeby leżała, bo inflację masz wszędzie na świecie.
  • Odpowiedz