Wpis z mikrobloga

No w Przemie jak w lesie, jeden wątek, poprzeplatane odpowiedzi, przeklikuj się przez strony pagingu żeby śledzić, niby jakieś kategorie są, ale najnowsze i gówniane tematy wymieszane z istotnymi. Chaos i zamach na użyteczność

@Wap30: większość to kwestia frontu

Wielowątkowość jest od początku phpbb3 chyba. Ale trójka cierpiała z początku na wydajność.

Ale zauważ, że listujesz problemy porzuconego softu, a Reddit stale się rozwija. To tylko kwestia tego, co wygrało.

No
@mati75: Dokładnie, kiedyś jakaś wąska dziedzina wiedzy Cię interesowała, wchodziłeś na wątek na forum i sobie czytałeś, powiedzmy budowa silnika 1.8T od VW, a tam info jakie doładowanie znosi, jaki kąt wyprzedzenia zapłonu, ile bar max wytrzyma silnik bez kucia, jaką wydajność ma pompa paliwa, no wszystko.

A dziś? Dziś masz grupę na fb "Volkswagen Passat" i posty typu "A te felgi będą pasować", "kupiłem pokrowiec na kierownicę, jak wam się
żeby forum założyć trzeba było chociaż trochę z siebie dać (poza serwisami typu fora.pl) ludzie się uczyli modowac skrypt, robić style, grafikę itd. ( ͡º ͜ʖ͡º)

@d3v: to samo było chociażby z blogami. Kopiowanie szablonow, trochę dodatków w CSS i JS. A pomijając techniczne aspekty - było więcej kreatywności. Nawet jeżeli emo wpisy na blogu i amatorskie fotki lustrzanką wyblagana u starych stylizowane były jakaś forma
@krave:
Jestem z rocznika '95, na pierwszym roku studiów znalazło się w mojej grupie paru internetowych "boomerów", którzy założyli forum w celu wymiany notatek, wiadomości itepe, bo tak będzie bardziej przejrzyście niż na grupkach na FB...
No i faktycznie, było bardziej przejrzyście. Przez jakieś dwa tygodnie. Potem zainteresowanie spadło, cała aktywność zdechła i forum poszło w diabły. Została tylko grupa na facebooku, gdzie rzeczywiście potem co i rusz powtarzały się te
a fejsbuk ma problem z przewijaniem zdjęć w aplikacji

@red7000: przecież ja od początku mówię że fb to gówno. Nie ma to związku z tym, że php by Przemo to także niewątpliwie gówno

większość to kwestia frontu

no jako że front to wszystko co widzi użytkownik, to dosyć istotna kwestia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na backend nawet słowem jeszcze nie narzekałem

Ale zauważ, że listujesz problemy porzuconego
oho, czyli mamy kolegów zamordystów - 20 kont na każdym obesranym forum, od "forum fanatyków żelazek" po "forum przechodzenia przez ulicę" i oczywiście w każdym takim komuchowie koniecznie "Witam nazywam się anon, od lat interesowałem się żelazkami ale teraz chciałbym wymienić mojego starego philipsa na nowego, co polecacie".

Boże drogi oby nie...

@tellet: co to ma niby wspólnego z "zamordyzmem" bo nie wiem? I w kwestii zarządzania "wolnością" to gruby na
@Lolenson1888: Oj tak byczq. Te #!$%@? grupy na FB to rak. Nie dość nie indeksowane przez google, rozproszone na pierdyliardach zamkniętych grupach to jeszcze nawet przez ichniejszą wyszukiwarkę nie da się cokolwiek znaleźć. Tylko do kompletu czekać aż marketplace przejmie rynek sprzedaży lokalnej, to nic tylko się człowiek zesra z radości bo tam to już nic nie da się znaleźć ze sprecyzowanymi opcjami wyszukiwania.
Warto jeszcze wspomnieć o RSS do którego
W usenecie chyba był problem ze spamem? Nie wiem, bo nie używałem

@bgrzegorz: Ja korzystałem z polskiej hierarchii i nie przypominam sobie specjalnie. Pamiętam za to wieczne wojny czy pisać z polskimi znakami i strofowanie użytkowników Outlooka żeby nie psuli wątkawania :)
Znalezienie rzeczy technicznych to dramat, szukanie po rusku na yandex daje jakieś efekty. Google po polsku, po angielsku czy w jakiś innym cywilizowanym języku to wpadanie na seo spam, który jest następnym rakiem obecnego internetu.

@mati75: Chomikuj jeszcze ciągle istnieje, czasami idzie tam odkopać jakieś perełki jak zniknie to w sumie już nie ma po co studiować ( ͡° ͜ʖ ͡°) przynajmniej na technicznych kierunkach
A dlaczego nie system wzorowany na stackoverflow.com?

Jeśli chodzi o pytania-odpowiedzi to trudno o lepsze forum.

@milymirek: Bo było w #!$%@? tematów które się ciągnęły przez pare lat, np moja poprawka z Metod Probabilistycznych na forum roku na studiach. Albo historia napraw jakiegoś silnika u Janusza w Passacie i jak sobie z nimi poradził...

Życie to nie jest odpowiedź na pytanie jak posortować listę w Pythonie.

problem polega na tym,
Kiedyś gdy poszukiwało się odpowiedzi na jakieś pytanie pierwotnym odruchem było szukanie w google, teraz każdy #!$%@? nowy post na fejsbuczku z tym samym pytaniem które zadawane jest codziennie.

@saggitarius_a: no bo o to facebookowi generalnie chodzi - żebyś często wchodził na grupę, żeby ciągle były aktywności, żeby promować "ładne", a nie merytoryczne. Inna sprawa, że kotwica w plecy adminom grup, którzy biorą kasę np. od różnych dystrybutorów i później kasują
jak posortować listę w Pythonie

@Morf: Ale system podobny do stackoverflow.com jest wykorzystywany do wszystkiego.
No rozumiem, że chodzi o szerokie, ciągnące się dyskusje. - Do takich rzeczy chyba lepsze systemy z pod-wątkami?
Czy może cała magia to czytanie ABSOLUTNIE WSZYSTKIEGO - całego wątku, jak leci?

Na fora FB ludzie narzekają, że nie da się niczego znaleźć itp., więc stackoverflow.com rozwiązuje tę część potrzeb.
@Lolenson1888: de facto fajnie by było jakby phpbypszemo miało logowanie przez FB czy Google i rozwiązałoby to problem posiadania konta na każdym z for.

FB ma ten główny plus że uzależnia przez podrzucanie treści, no i jest molochem gdzie masz znajomych, grupki, wszystko w jednym.