Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam lekko ponad 30 lat, dwójkę dzieci, dom, dobra pracę. Nie jestem szczęśliwy

Mój związek trwa od szkoły średniej. Jesteśmy razem od 15 roku życia. Było lepiej i gorzej ale ślub i dzieci były naturalna konsekwencją a nie świadoma decyzja. Szkoda że rozumiem to dopiero dziś

Dziś kilkanaście razy dziennie dostaje ostre komentarze na temat wszystkiego co robię źle. A źle robię niemal wszystko.

Nie jestem bez skazy ale robię wiele żeby żona była zadowolona. Zmieniłem pracę na zdalna żeby więcej opiekować się dziećmi. Sprzątam tylko ja. Podział prac domowych jest przynajmniej sprawiedliwy jeśli uznać że to nie ja robię więcej.

Żona od 3 lat nie pracuje bo zajmuje się dziećmi. Uważam że opiekujemy się wspólnie ale wg niej " wszystko jest na jej głowie"

Każda próba rozmowy to gigantyczna afera. Jestem mega spokojnym człowiekiem praca nauczyła mnie spokojnego argumentowania i nie pokazywania nerwów.
Żona odbiera każda próba rozmowy jak atak. Ciągle jestem tym atakującym który się nad nią znęca kiedy ona ma tak ciężko.

Życie to więzienie. Pisze żeby się wyżalic bo nie wyobrażam sobie rozwodu bo bardzo kocham dzieci. A wiemy jak to potem w sądzie wygląda.
#zwiazki #logikaeozowychpaskow #rozwod #depresja mimo wszystko #przegryw

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6156ba80c1495c000ae1e218
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Mam lekko ponad 30 lat, dwójkę dzie...

źródło: comment_1633084623xVNlR2Y1y6cIFjx5rPjrIf.jpg

Pobierz
  • 92
pamiętaj że jestescie na swietnej drodze aby wasze dzieci patrząc na wasze małżnestwo zniecheciło sie do związków. Jezeli syn zobaczy jak to wygląda u ojca to moze stwierdzić ze pieprzy związki w zyciu dorosłym.

@puto: Ja wypisz wymaluj. Wychowałem się w piekle małżeństwa swoich rodziców. Wszystkie relacje jakie miałem - popsułem.
@AnonimoweMirkoWyznania: taki związek nie jest spisany na straty, idźcie na terapię dla par. Oczywiście największe wyzwanie to będzie wytłumaczyć małżonce, że związek tego potrzebuje i jednocześnie nie wywołać u niej tej reakcji..
OP: Dzieci mają 2 i 8 lat. Żona twierdzi że wróci do pracy jak młodsze pójdzie do przedszkola.

Odpowiadając na najczęstsze pytania.
Tak jestem #!$%@?, związaliśmy się jak mieliśmy po 15 lat, ja byłem wychowywany pod kloszem i zmieniłem opiekująca się mną matkę na dziewczynę. A ona miała silny charakter bo była z trudnego domu. Przez tyle lat dokręcała śrubę a ja dałem się temu wychować.

Już raz uderzyłem pięścią w