Z racji promocji na dobrym zielu kupuję termos ciśnieniowy do chimmy, ale zastanawiam się też nad naczyniem bardziej skłaniam się do ceramicznej cui niż tej zrobionej z tykwy to ma jakąkolwiek różnice w kwestii przygotowania naparu? #yerbamate
@Raster96: w zwykłej łatwiej zrobić metodą invertido, ale w ceramicznej też się da, tylko czasem może się zawalić. No i ceramiczna nie spleśnieje więc łatwiej dbać
@Raster96: piję jakieś 15 lat i używam zarówno ceramicznej i tykwy. Ceramiczna jest prostsza w utrzymaniu, ale z drugiej strony przygotowanie czy każdorazowe mycie tykwy nie jest wielką filozofią. Tykwę łatwiej mi się trzyma, lepiej (dla mnie; kwestia gustu) trzyma ciepło, mniej się wylewa przy chodzeniu (chropowate ścianki?), smak ma trochę inny. I można sobie zjeść jako krakersa? Może, kto wie. Ceramiczna jest dość pancerna, więc jeśli będę jechał w
#yerbamate