Wpis z mikrobloga

@MisiuMisiu: Wrzucają tak bo robiąc inaczej wyjdziesz na frajera który ma trudniej klientów zgarnąć bo ludzie będą omijali jego ogłoszenie myśląc, że do tej ceny trzeba jeszcze doliczyć czynsz. To strony z ofertami nieruchomości powinny ustawić sortowanie uwzględniając czynsz.
  • Odpowiedz
@userrrr:
Jeszcze jeden fajny numer - filtrujesz sobie, że chcesz mieszkanie dwupokojowe, a potem w treści ogłoszenia wychodzi, że jeden z tych pokojów to kuchnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MisiuMisiu: z tym pokojem to idiotyzm ale podawanie ceny za media dopiero w ogłoszeniu wynika z tego, że wszyscy to robią.

Każdy filtruje po cenie również uwzględniając sam czynsz, więc jeśli uwzgledniwz czynsz będzie się wydawać w c--j drogo i szansa wynajęcia spadnie.
  • Odpowiedz
to zmieniały się opłaty za media, a nie czynsz, czynsz zazwyczaj jest stały, tak samo jak odstępne

@r333m4k444: Czynsz to m.in. fundusz remontowy, opłaty za utrzymanie części wspólnych, ogrzewanie części wspólnych, kasę dla zarządcy itd. To praktycznie wszędzie gdzie mieszkam zmienia się co rok.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MisiuMisiu: nie da się podać całkowitej kwoty, nie wiedząc ile osób by miało mieszkać. Zresztą, mój przykład. Wystawiłem mieszkanie na wynajem podając całkowitą kwotę razem z odstępnym i czynszem do spółdzielni. W opisie podałem, że to w przypadku jednej osoby. Oprócz tego są media jak prąd i gaz według zużycia. Ile telefonów miałem? 3 telefony w ciągu miesiąca. Moje ogłoszenie nie było atrakcyjne, bo z powodu ceny było gdzieś w
  • Odpowiedz
@MisiuMisiu: Albo zamiast adresu wpiszą Nowa Huta, Bronowice, Mistrzejowice, Prądnik a mieszkanie w Czyzynah(dzielnice krakowa) zajebiscie k---a wielka ta kawalerka, Boże ile się narzucałem k-----i jak szukałem mieszkania/działki, rzut mieszkania, czy działki w ogłoszeniu to w ogóle święty grall. Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby tak kitrać informacje na temat 'produktu', który chce się sprzedać. Czy Ci ludzie myślą, że jak ktoś zadzwoni i się dowie wszystkiego przez
  • Odpowiedz
ja wynajmowałem 8 lat w Krakowie i nie miałem nigdy ani jednej zmiany

@r333m4k444: Aż mi się nie chce w to wierzyć, no chyba, że płaciłeś właścicielowi, a nie wspólnocie/spółdzielni. Sam zarządca nieruchomości co rok podnosi choćby o kilkadziesiąt groszy opłaty, rosną koszty utrzymania części wspólnych (sprzątanie, prąd), miasto podnosi ceny za wodę itd.
  • Odpowiedz
  • 1
@wojtas_mks: Nie mam pojęcia. Wynajmowałem 3 mieszkania i czynsz był zawsze stały. Media, śmieci były osobno. Może jest tak jak mówisz, jednak ja nie miałem nigdy takiej sytuacji
  • Odpowiedz
@r333m4k444: No czyli zapewne kasę brał właściciel i sobie z tego płacił czynsz. Są dwie opcje: albo na tym co roku tracił, albo ty przepłacałeś bo już od pierwszego roku narzucił np. 100 zł miesięcznie w zapasie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Tommy__: bo każdy już dobrze wie, że tak wyglądają wszystkie oferty więc jak szukasz mieszkania za około 2k to oferty przeglądasz w zakresie 1500-1800 i nawet nie zaglądasz do ofert zbliżonych do finalnej ceny. Wolę przejrzeć 100 ofert gdzie 90 będzie takimi rozbitymi cenami które finalnie kończą się w okolicy która chce wydać niż przejrzeć 100 ofert za 2k i zorientować się, że nie stać mnie na 90 z nich
  • Odpowiedz
dlaczego ci debile nie wrzucają łącznej ceny w ogłoszeniu

@MisiuMisiu: bo nikt nie odpowiada. Parę tygodni wisiało moje ogłoszenie z ceną za wszystko i praktycznie nie było odezwu. Wrzuciłem samą opłatę za wynajem i tego samego wieczora było 3 oglądających, w tym 2 chętnych do podpisania umowy na już.
  • Odpowiedz