Wpis z mikrobloga

Mała zabawa: Przewidywania składów na 2023

Jestem ciekaw waszych opinii, jakie byłyby wasze przewidywania co do składów na 2023. Oto moje:

Mercedes
George Russell - Pewna pozycja, junior Mercedesa i jego przyszłość.
Pierre Gasly - Zaszaleję, chętnie bym zobaczył Pierre'a w mocnym zespole. Jest świetnym kierowcą a z bolidu Alpha Tauri wyciąga 120%. Nie jest do końca pewne czy po rewolucji Mercedes wciąż będzie taki mocny a do tego zabraknie posłusznego giermka w postaci Bottasa, więc Hamiltonowi po 2022 może się odechcieć dalszej jazdy. Wszakże będzie już dosyć wiekowy i jest szansa, że da sobie spokój z F1 i pójdzie robić rapsy/ciuchy.

Red Bull
Max Verstappen - Jego pozycja jest niezagrożona.
Sergio Perez - Mała niewiadoma, lecz z drugiej strony nie mam pomysłu kogo Red Bull mógłby od razu dać za jego miejsce.

Mclaren
Lando Norris - Pewniak i złote dziecko Mclarena.
Daniel Ricciardo - Początek tego sezonu niemrawy ale się rozkręca. Będzie tylko lepiej i może być pewnym punktem ekipy z Woking.

Scuderia Ferrari
Charles Leclerc - Naturalna szybkość, wielki potencjał, agresywna jazda na 100% i nadzieja Włochów na sukcesy. Materiał na lidera zespołu i przyszłego Mistrza Świata.
Carlos Sainz - Myślę, że zostanie. Przy tej formie wątpię, żeby Ferrari go nagle wywaliło i wstawiło na jego miejsce np. Micka Schumachera, bo to byłby głupi ruch. Carlos jeździ równo, pewnie, bez większych błędów czy wypadków, nie odstaje zbyt mocno od Leclerca i dowozi punkty.

Alpine - Renault
Fernando Alonso - Legenda sportu, prawdziwy fenomen i Benjamin Button Formuły 1. Mimo upływu lat wciąż ma to coś, jeździ pewnie, ma szybkość, spryt i doświadczenie. Nie starzeje się zbyt mocno i wydaje się, że to nie jest jeszcze ostatnie słowo Hiszpańskiego mistrza w tym sporcie.
Oscar Piastri - Wielki talent z Australii idący jak burza przez juniorskie serie. W 2022 Ocon odstaje i znacznie przegrywa z zaaklimatyzowanym w pełni po powrocie Alonso, który czuje się pewnie. Po za tym Alpine chce w końcu dać szansę swojemu juniorowi, który na to zasługuje.

Scuderia Alpha Tauri
Dennis Hauger - Norweski talent, Mistrz F3 i junior Red Bulla. AT musi łatać dziurę po Gaslym i Hauger jest dobrym wyborem.
Juri Vips - Tsunoda jest jaki jest, odstaje znacząco od Gaslyego, często się rozbija i nie radzi sobie ogólnie najlepiej. Cierpliwość Helmuta się kończy a do tego nie ma już parasola ochronnego w postaci japońskiej Hondy. Po sezonie 2022 Yuki odchodzi z zespołu i za niego wchodzi inny talent Red Bulla, czyli Juri Vips.

Aston Martin
Sebastian Vettel - To akurat zagadka i niewiadoma. Wszystko zależy od wyników Astona w 2022 roku. Bo jeżeli nie będzie lepiej i będzie dalej to jazda w środku stawki to Seb po prostu będzie miał juz tego dosyć i da sobie spokój z F1.
Lance Stroll - Wiadomo, tata płaci - tata wymaga, więc posada Lance'a w zespole jest nie do ruszenia.

Williams
Alex Albon - Nie wiem co o nim napisać, nie mam nic do dodania
Esteban Ocon - Po odejściu z Alpine, gdzie odstawał od Alonso dostaje po znajomości od toto fotel w Williamsie, w końcu Williams korzysta z silników Mercedesa.

Sauber
Valtteri Bottas - Ma dwuletni kontrakt.
Guanyu Zhou - Chińskie pieniądze Xi Pingponga robią brrrrr( ͡° ͜ʖ ͡°)

Haas
Mick Schumacher - Junior Ferrari, znane nazwisko, do tego jest dużo lepszy w drugich swoich sezonach. Wiadomo( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nikita Mazepin - agresywny, mający tempo Rosjanin, do tego wspomagany rublami swojego Taty miliardera. Wiadomo( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie będzie 11 zespołu w stawce. Zapraszam do dyskusji( ͡° ͜ʖ ͡°).

#f1
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@milosz1204: Trochę ciekawe, że nikt nie obstawia pozostania Hamiltona. Moim zdaniem spokojnie pojeździ co najmniej do 40-tki zakładając, że Mercedes utrzyma mistrzowską formę.
W RBR jakoś nie widzę Gasly'ego szczególnie po jego wypowiedziach na temat ogura Pereza. Moim zdaniem zostawią Pereza albo ściągną innego kierowcę spoza aktualnej rodziny Red Bulla (Sainz? powrót Ricciardo?)
Awans Schumachera do Ferrari byłby bardzo w stylu tego zespołu i byłby piękną tragedią do oglądania jak
  • Odpowiedz
@redemptor: wszystko zależy czy wygra w tym sezonie i jak Russell bedzie jezdzic. JEZELI hamilton dalej bedzie popelnial tyle bledow jak w tym roku to nie wiem czy bedzie sens wtedy powstrzymywac bo jego koledzy juz dawno sie bili na torze a on pierw taczka jedzil a w 2023 milaby byc psem? Za rok bedzie ale mi sie wydaje ze od polowy sezonu zacznie objezdzac lulu i beda musili mu
  • Odpowiedz