Porady tego pana w zakresie zarządzania własnym majątkiem uważam za jedne z bardziej szkodliwych, które funkcjonują w polskim internecie. Częstokroć słyszałem jego polecenia w co powinno się zainwestować, czego wystrzegać, a jeżeli chodzi o szczegóły, to oczywiście jesteś odesłany na płatne webinary (pomijam przy tym kwestie, że same porady brzmią jak ekonomiczny analfabetyzm). Marzy mi się, żeby na rynku było jak najmniej takich osób. Poniżej załączam kolejny taki post z małym zastrzeżeniem - sam nie wiem jak sytuacja się rozwinie, temat jest naprawdę złożony, ale oczywiście nasza wyrocznia z webinarów już rozgryzła wszystko, dokonała rzetelnej analizy fundamentalnej tychże podmiotów, a także potencjalnych decyzji politycznych w tym zakresie. Jak to mówi klasyk - nie słuchajcie takich osób, bo "zmiecie Was z planszy" albo przynajmniej Wasz portfel. Z pozdrowieniami. #gielda
@dilmaharabica niektórym wystarczy, że ktoś wygląda i mowi jak ekspert, żeby łyknąć bez weryfikacji każdą możliwą bzdurę i przyjąć ją jako swoją, a później bronić tej opinii jak niepodległości, bo "mondry pan z Internetu tak powiedział"
@dilmaharabica: Niestety, oni na ten moment pozostaną. Mimo, że czasem on, czy Trader mogą powiedzieć coś faktycznie mądrego (chyba, bo nie oglądam nowych materiałów, a nie chcę być taki sceptyczny wobec nich), to radzę również omijać ich szerokim łukiem, bo czasami gadają szkodliwe głupoty i w tym natłoku ich mądrości idzie się już pogubić. O takich kwestiach jak dług publiczny, czy inflacja nie różnią się od #!$%@? wujka na weselu, tyle,
@dilmaharabica: @ZiobroTyPrzestan: Nie znam się to się wypowiem. Wiem jedno takich eksperymentów nie słucha się z jednego powodu bo gdyby się na zarabianiu pieniędzy to kosiliby kasę na rynku a nie na naiwniakach.
Zostaw, muszą być jacyś dawcy kapitału ( ͡°͜ʖ͡°) jego słuchają takie właśnie staruszki 50+ i dzieciki które odkrywają podstawowe zagadnienia finansowe. Młodzi mają dostęp do ogromnej wiedzy finansowej tylko muszą chcieć ją wchłonąć. I to za darmo, nie jak u ww pana...
@dilmaharabica: Nie graj przeciwnie do trendu bo Cię zmiecie z planszy. To jakby shortować bitcoina od 2016 roku... Albo Apple za każdym razem, gdy wybijało kolejne ATH i teraz to już musi jebnąć
Po 4 latach malzenstwa wlasnie zdradzila mnie zona, bylismy w trakcie kupna domu. Wesolych Swiat wszystkim. Nie mam sily. Moj uwczesny swiat ruchnal, dodam ze na emigracji nie mam rodziny. #zycie #przegryw #zwiazki #depresja #zdrada
#gielda
Nie znam się to się wypowiem.
Wiem jedno takich eksperymentów nie słucha się z jednego powodu bo gdyby się na zarabianiu pieniędzy to kosiliby kasę na rynku a nie na naiwniakach.