Wpis z mikrobloga

Z którym sąsiadem jeszcze się nie pokłóciliśmy?

Niemcy - wiadomo najgorsze
Rosja - zła, bez spotkania władz od 7 lat?
Białoruś - zła, j.w.
Czechy - złe, bo kopalnia, teraz jakieś hektary nam winne
Gdańsk - zły
Ukraina - zła, bo Bandera
???
Słowacja i Litwa jeszcze została

#bekazpisu #geopolityka #bartosiak
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak pracowałem w niemieckiej firmie to planowanie było na jakieś 5 lat do przodu.

@Anakee: czyli już powinniśmy obserwować spadek od roku. Eskort jednak każdorazowo bije rekordy, jak to wyjaśnisz?
  • Odpowiedz
czyli już powinniśmy obserwować spadek od roku. Eskort jednak każdorazowo bije rekordy, jak to wyjaśnisz?

@Fan_Morawieckiego: tak, że pisałem o jednej firmie, a nie całym przemyśle? Dodatkowo mimo, że PiS to debile to część rzeczy się opłaca. Nie dzięki PiS, tylko pomimo PiS.
  • Odpowiedz
doucz się historii

@Marek1991: czegoś konkretnie? Bo silne państwa mają dobre sojusze i silną dyplomację. My nie mamy obecnie nic.
W takich Czechach do dziś nie ma ambasadora do reprezentowania naszych interesów.
  • Odpowiedz
@elon_w_zbozu: Nie rozumiem tego zdziwienia. Z prostych zasad fizyki wynika, że to z sąsiadami się konflikty bo się z nimi stykamy. Co jest blisko siebie, wchodzi w kontakt a państwa sąsiednie wchodzą w konflikty.

Polska nie ma konfliktów z Grecją, Irlandią, Ekwadorem czy Brazylią. Bo nie ma z nimi kontaktu bezpośredniego.

Każde państwo ma konflikty z państwami sąsiednimi, to jest normalne.
  • Odpowiedz
@jan_zwyklak: zakładając istnienie bytów nadprzyrodzonych to ja, będąc śmieszkiem wśród demonów przyjąłbym powłokę Cindy Crawford (moja miłość z dzieciństwa) i objawiłbym się jakiejś zakonnicy albo księżulowi podając za przenajświętszą panienkę i naopowiadał farmazonów a potem kisnął obserwując jak to idzie dalej.
  • Odpowiedz