Wpis z mikrobloga

@dictionaryman: ja tylko dziele sie swoim sukcesem inwestycyjnym na forum z smiesznymi obrazkami, bo mam 10k akcji tego gniota i mnie cieszy jak to rosnie, powinienes samodzielnie podejmowac swoje decyzje inwestycyjne ;p
  • Odpowiedz
@dictionaryman: ja uwazam ze mam racje, ale to nie oznacza ze faktycznie ja mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ale witam na pokladzie kolejnego poteznego inwestora ;)
masz jakis target cenowy ? jak nie to polecam pomyslec nad longiem do pierwszej dywidendy
  • Odpowiedz
@PISowski_inwestor: wychodzę przy 2 GBP, bardzo możliwe, że w przeciągu najbliższego roku, może dwóch. Fundamentalnie to przecież mocna spółka, której się dostało przez covida, poza tym funt też raczej nie będzie taniał do złotówki
  • Odpowiedz
@dictionaryman: no to powiem ci ze ja planuje sprzedac od razu jesli osiagnie 250 ale w praktyce to sie raczej nie stanie wiec bede trzymal do otrzymania dywidendy
tak samo patrzac na ta spolke to na pewno nie wyjde na tym zle
  • Odpowiedz
Żeby tak ładnie nie bylo, z cala turystyka jestem jeszcze stratny przez ostatnie dołki, ale od kilku dni widzę światełko w tunelu.
W Tui też zapakowany jestem
  • Odpowiedz
@PISowski_inwestor: jest prowizja swap, ale przy dźwigni i tak się opłaca ;)
Plus prowizja za otwarcie ok 70pln i zamknięcie - również.
Więc prowizji sporo dlatego małymi kwotami nie opłaca się grać.
A duże łatwo stracić...
  • Odpowiedz
@Rk1122: @PISowski_inwestor: ale te SWAP o ile? 2,5 % w skali roku od wielkości pozycji? Sniesznie niski. Tam sie dzieje kilka rzeczy.
1. Nowy samolot elektryczny.
2. Sojusz amerykańsko australijsko brytyjski.
3. Kontrakty na lodzie podwodne
4. Zniesienie ograniczeń na loty z UE do USA

Pozdrawiam
  • Odpowiedz