Wpis z mikrobloga

@vieniasn: Każdy ma prawo kupić tyle ziemi ile chce i na ile go stać, nikt nie zabrania. A tereny miejskie powinny służyć mieszkańcom, nie zgrai niereformowanej ciemnoty. Znacznie lepiej je wykorzystamy organizując tam miejskie tereny rekreacyjne. To nie są pojedyncze przypadki, mieszkałem już w życiu przy różnych ogródkach działkowych w Rzeszowie i wszędzie jest ten sam problem na ogromną skalę. Z resztą straż miejska to samo potwierdza, interwencje to walka z
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MicroPepe: też trują i są niebezpieczne po co komu samochód można zabrać tak jak działki
bardzo nie lubię rowerzystów a jeden kiedyś we mnie wjechał to chyba czas zakazać rowerów
odpowiedzialność zbiorowa to idiotyzm
@vieniasn: Zapominasz o jednej ważnej kwestii. To nie są tereny działkowiczów, to są tereny miasta, które zostały im warunkowo wypożyczone, za drobną opłatą. Nikt tu nie mówi o żadnym odbieraniu prywatnej własności. Tych trucicieli jest tam znacznie więcej niż 10%, trudno, eksperyment z wypożyczalnią terenu się nie udał i należy to zlikwidować. Jak 10% wypożyczających hulajnogi zaczęłoby je wrzucać do rzeki to firma zrezygnowałaby z wynajmu. To samo powinny zrobić władze
@psylo ja tylko uważam że odpowiedzialność zbiorowa jest zła i tyle
przy obecnym stanie powietrza mandaty powinny iść znacznie do góry a straż miejska czasem ruszyć #!$%@?ę na interwencję
@vieniasn: Sam z nimi już wiele razy na ten temat rozmawiałem. Przy wielkości ogródków w Rzeszowie i przy ogromnej liczbie bezmózgich trucicieli na tych terenach musielibyśmy mieć kilkuset strażników zajmujących się tylko tym tematem. Oni przyjeżdżają, dają mandat, a za 10 minut mają kolejne wezwania do tej samej okolicy. Nierealne do wyegzekwowania w sposób inny niż likwidacja tego cyrku.
@psylo wzrost mandatów to byłby duży wpływ do budżetu może nawet by wybudowali metro
mandaty na drogach idą znacznie w górę a za zanieczyszczenie powietrza mimo że jest tragiczne i wszyscy zdechniemy na raka nic nie zmieniają
może czas zdelegalizować wsie bo tam też palą

@vieniasn: a może zamiast udawać debila po prostu zakażmy palenia - papierosa nie można zapalić w miejscu publicznym a śmieci z ogródka (które mają równowartość setek tysięcy papierosów) nie stanowią problemu.
dupy dają ludzie na górze że mandaty są niskie i nie jest to w żaden sposób egzekwowane

@vieniasn: to od społeczeństwa zależy za co się biorą ludzie na górze, jak ludziom to nie przeszkadza albo nie mówią o tym głośno to nic się nie zmienia