Aktywne Wpisy
#czujedobrzeczlowiek
Właśnie dokonałem obywatelskiego zatrzymania pijanego kierowcy. Moja uwagę zwróciła niebezpieczna jazda kierowcy na zagranicznych blachach i zadzwoniłem na policję i kontynuowałem pościg na polecenie dyspozytora jednocześnie mówiąc gdzie jestem żeby patrol mógł zatrzymać samochód. Kilka razy na czerwonym przejechałem ale podobno nie będę mieć mandatu xD
Szczerze jestem pod wrażeniem reakcji policji bo dosłownie po 5 minutach i kilku skrzyżowaniach temat był załatwiony. Zabawę zaczęliśmy przed Zachodnim jadąc od Centrum a to miejsce to jest za metrem Płocka.
Z
Właśnie dokonałem obywatelskiego zatrzymania pijanego kierowcy. Moja uwagę zwróciła niebezpieczna jazda kierowcy na zagranicznych blachach i zadzwoniłem na policję i kontynuowałem pościg na polecenie dyspozytora jednocześnie mówiąc gdzie jestem żeby patrol mógł zatrzymać samochód. Kilka razy na czerwonym przejechałem ale podobno nie będę mieć mandatu xD
Szczerze jestem pod wrażeniem reakcji policji bo dosłownie po 5 minutach i kilku skrzyżowaniach temat był załatwiony. Zabawę zaczęliśmy przed Zachodnim jadąc od Centrum a to miejsce to jest za metrem Płocka.
Z
kizalfon +3
Mój starszy, który jest z gatunku gentlemanów jeżeli chodzi o transakcje kupna i sprzedaży popełnił błąd i wpłacił jakiemuś handlarzowi 3000zł zaliczki za Renault Espace. Ostatecznie zrezygnował z kupna tego samochodu i tutaj zaczęły się problemy: gość nie chce zwrócić kasy, a w rozmowie telefonicznej jest opryskliwy, niemiły i rozłącza się. Stwierdził nawet, że "możesz oddać mnie do sądu, proszę bardzo". Czyste chamstwo, ja czegoś takiego nie lubię.
Niestety zaliczka była wpłacana jako "zadatek" i prawnie nie można już nic ponoć z tym zrobić.
Ja bym jednak tak tego nie zostawił i zareklamował odpowiednio "komis" samochodowy tego cwaniaka.
Da
Niestety zaliczka była wpłacana jako "zadatek" i prawnie nie można już nic ponoć z tym zrobić.
Ja bym jednak tak tego nie zostawił i zareklamował odpowiednio "komis" samochodowy tego cwaniaka.
Da
uzywa ktoś superba (2020) iV? Waham się co wybrać. Albo
SKODA Superb iV 1.4TSI + elektryk(łącznie 218KM). Czyli można jeździć na samym prądzie do 60km a później jako hybryda. Doposażona we wszystko L&K, webasto, kamery, wentylowane fotele, masaże, panorama, virtual cockpit, elek. Klapa, nagłośnienie itd.
lub
Mercedes C W205 2019, diesel 2.0 194KM - podstawowe dodatki pakiet AMG, virtual cockpit, kamera, nagłośnienie burmester, panorama, imitacja skory.
I teraz pytanie jak się ta skoda sprawdza. Generalnie będę jeździł raczej trasy (obwodnica 100km dziennie). Nie mam garażu (dom na wsi) i średnio mi się widzi ładowanie z gniazdka w zimie. Z drugiej strony webasto to jest super opcja, nie wspomnę o wentylacji foteli. Skoda jednak tez jest duża a głównie będę jeździł sam opcjonalnie pasażer.
I nie wiem co wybrać czy raczej „pewniak” diesel i relatywnie niskie spalanie czy doposażona wersja Skody z konstrukcja zagadka. Są tu jacyś użytkownicy tego auta?
#skoda #motoryzacja #mercedes #hybryda #superb
1.4 TSI to nie jest ogólnie udany silnik, aż dziw mnie bierze, że VAG z takim umiłowaniem pcha ją w hybrydyzację, chyba by koszty projektowania się zwróciły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Iskaryota: ten zmodernizowany EA211 jest w porządku, nie bardzo jest się czego czepiać
Jeśli zaś mialbym porównywać to (c-klasa