Aktywne Wpisy
robert5502 +405
Mogliśmy mieć dobrze wykształconego prezydenta z perfekcyjnym angielskim, godnie reprezentującego naród. Mamy rozchwianego pajaca, którego nie traktuje poważnie nawet jego środowisko polityczne i który gdzie pojedzie tam narobi wiochy. Dyplomaci zagraniczni z coraz większym trudem nie wybuchają śmiechem słuchając dukania Andżeja Spałacu. W młodości zdominowany przez ojca, w życiu politycznym przez żoliborskiego paranoika. Postać groteskowa, memiczna i dla państwa szkodliwa
#przemyslenia #polityka #polska #bekazprawakow #bekazpodludzi
#przemyslenia #polityka #polska #bekazprawakow #bekazpodludzi
R_O_T_T_E_N +378
Miałem kiedyś speca, który w słuchawkach, na jego czerwonym świetle mi się pod koła na rondzie wpakował. Zahamowałem i strąbiłem matoła. Następnie zjeżdżałem z tego ronda, i ten sam kretyn robi dokładnie to samo #!$%@?ąc mi się pod koła. Nawet gdzieś miałem zgrane nagranie, ale nie miałem czasu bawić się w jego obróbkę.
#!$%@?ę tutaj nawet od wielu sytuacji, które miałem z nimi jako
@GaiusBaltar: pomijając oczywistą dzbanowatość dzbana, to zawsze zastanawiają mnie takie wstawki.
bez kasku… Albo „w lajkrze”, czy właśnie „w słuchawkach”.
Czy to jest właśnie to Freudowskie wyrwanie się ukrytej prawdy, kompleksu czy jak to się profesjonalnie nazywa? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Lycra nie wpływa w żaden sposób na ograniczenie percepcji rowerzysty, więc nie zwracam na to uwagi. W sumie kask wpływa na bezpieczeństwo, ale jego, nie moje, więc też jest mi to obojętne.
@GaiusBaltar: nie, mistrzu. To nie ma żadnego wpływu.
Dla człowieka, który nie patrzy gdzie jedzie, nie ma absolutnie żadnego znaczenia, czy słucha muzyki ze słuchawek, czy szaleństwa prosto z środka swojego kokosa.
A kto patrzy, ten widzi. A jak widzi, to bez różnicy co słyszy.
Wnioskuję, że typ jechał z muzyką na poziomie odcinającym, bo nawet nie odwrócił głowy na dźwięk klaksonu tuż obok.
Każdy ma jakieś ułomności, skoro muzyka aż tak cię rozprasza, to faktycznie, rób po swojemu.
Ale też pamiętaj, że inni mogą nie mieć tych samych problemów co ty.
@GaiusBaltar: i to ma takie znaczenie, skoro patrzysz na drogę, skoro i tak kierujesz oczy we wszystkie ważne punkty?
Czy jesteś jednym
@wykopyrek: Osoby niesłyszące mogą mieć prawo jazdy (choć z pewnymi ograniczeniami dot. kategorii) bo ustawodawca stwierdził, że ryzyko jakie to powoduje nie jest na tyle duże, żeby uniemożliwić im swobodne poruszanie się. W sumie się tutaj z tą oceną zgadzam.
@GaiusBaltar: i bardzo dobrze! I na tym poprzestańmy (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
@Szaraban: Słuszna uwaga. Dziwnie stoją te światła, po środku CPR, a obowiązują nas znaki z prawej strony.