Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Anon2139: chciałeś Xiaomi to musisz czasem mu pójść na kompromis ( ͡º ͜ʖ͡º)
Oczywiście o ile wyłączenie tej optymalizacji jest jeszcze możliwe i działa tak jak półtora roku temu.
Kiedyś siajomi nie srało tak na klienta i można było wyłączyć samą optymalizację ramu i telefon działał jak każdy normalny z Androidem ;)
  • 1
@Anon2139:
1. Bezwzględna głośność bluetooth
Funkcja która łączy suwak głośności w telefonie i głośnośc na głośniku bt w jedno, oczywiście na siajomi to nie działa więc albo dajesz głośność na full w głośniku i rozładowuje się on szybciej albo biegasz jak kretyn od stanowiska pracy do głośnika

2. Fatalne zarządzanie ramem
Nie używam wielu aplikacji, nie gram prawie w ogóle lecz w poprzedniej pracy graliśmy w gówno jakim jest empires &
  • 0
@Mikiedbp: 1. Nie korzystam z głośnika bluetooth to nie wiem
2. U mnie się tak nie dzieje, może poprawili to w aktualizacji, ubija aplikacje jeżeli telefon 10 min jest zablokowany, ale ten czas można zmienić
3. Bez problemu programem Xiaomi adb fast tools odinstalowalem szpiegujący syf i reklamy, telefon nawet dłużej trzyma na baterii, poza tym jest miui polska
4. Aktualizacje miui akurat się zgadzam, utknąłem na wczesnej 12 bo na
  • 0
@Anon2139: 3. To było Pierwsze co zrobiłem po zakupie każdego Xiaomi, niestety wiele to nie zmienia co możesz w każdej chwili sprawdzić instalując obojętne jaka apke udająca vpn do blokowania reklam i śledzenia i zerknąć w logi z czym się łączy twoje urządzenie.

Niestety po tym gdy okazało się że kupując telefon który przeleżał dwa lata w szufladzie za 200zł nie mam tych problemów ja tej firmie więcej nie zaufam

Xiaomi