Aktywne Wpisy
mirko_anonim +8
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
mirki potrzebuje porady prawnej. #prawo
otoz #!$%@? rozwalilem 3 lusterka i mnie zlapali, teraz mam sprawe w sadzie. szkody na ~10k bo #leasing. czy moge sie jakos dogadac z tymi ludzmi?
prokurator mowi ze dostane za to odrobki 8msc po 20h.
Problem polega na tym ze nie stac mnie na zaplate tego, czy da sie dogadac z tymi ludzmi zeby zaplacic mniej za te lusterka? to az tyle
mirki potrzebuje porady prawnej. #prawo
otoz #!$%@? rozwalilem 3 lusterka i mnie zlapali, teraz mam sprawe w sadzie. szkody na ~10k bo #leasing. czy moge sie jakos dogadac z tymi ludzmi?
prokurator mowi ze dostane za to odrobki 8msc po 20h.
Problem polega na tym ze nie stac mnie na zaplate tego, czy da sie dogadac z tymi ludzmi zeby zaplacic mniej za te lusterka? to az tyle
WielkiNos +103
Współczesny świat. Po lewej stary 14 letni pies z rakiem, który pewnie za rok albo pół i tak umrze. Kwota mimo to prawie uzbierana. Wpłaciło ponad 3000 osób.
Po prawej młody chłopak, który miał całe życie przed sobą. Podobna kwota, uzbierana tylko mała część. Wpłaciło 2700 osób mniej niż na psa. Tego człowieka już z nami nie ma.
#psiarze #bekazpodludzi #dogpill #takaprawda #pomagajzwykopem
Po prawej młody chłopak, który miał całe życie przed sobą. Podobna kwota, uzbierana tylko mała część. Wpłaciło 2700 osób mniej niż na psa. Tego człowieka już z nami nie ma.
#psiarze #bekazpodludzi #dogpill #takaprawda #pomagajzwykopem
Oczywiście o ile wyłączenie tej optymalizacji jest jeszcze możliwe i działa tak jak półtora roku temu.
Kiedyś siajomi nie srało tak na klienta i można było wyłączyć samą optymalizację ramu i telefon działał jak każdy normalny z Androidem ;)
Może da się wgrać normalnego AOSPa/LineageOS + Gappsy
https://youtu.be/_wurYk2e-xQ
1. Bezwzględna głośność bluetooth
Funkcja która łączy suwak głośności w telefonie i głośnośc na głośniku bt w jedno, oczywiście na siajomi to nie działa więc albo dajesz głośność na full w głośniku i rozładowuje się on szybciej albo biegasz jak kretyn od stanowiska pracy do głośnika
2. Fatalne zarządzanie ramem
Nie używam wielu aplikacji, nie gram prawie w ogóle lecz w poprzedniej pracy graliśmy w gówno jakim jest empires &
2. U mnie się tak nie dzieje, może poprawili to w aktualizacji, ubija aplikacje jeżeli telefon 10 min jest zablokowany, ale ten czas można zmienić
3. Bez problemu programem Xiaomi adb fast tools odinstalowalem szpiegujący syf i reklamy, telefon nawet dłużej trzyma na baterii, poza tym jest miui polska
4. Aktualizacje miui akurat się zgadzam, utknąłem na wczesnej 12 bo na
Niestety po tym gdy okazało się że kupując telefon który przeleżał dwa lata w szufladzie za 200zł nie mam tych problemów ja tej firmie więcej nie zaufam
Xiaomi