Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +271
#marszniepodleglosci
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
mirage50 +209
w TVN tradycyjnie na pasku "MARSZ NARODOWCÓW" xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
Mam syna geja i nie mogę się z tym do końca pogodzić. Nie mam nic do homoseksualistów, nie robiłem awantur i nie próbowałem go zmieniać. Zareagowałem normalnie i powiedziałem, że cieszę się, że mi ufa i z każdym problemem może przyjść. Kilka tygodni później przyprowadził chłopaka. Byłem zdziwiony, bo obaj nie wyglądają na gejów. Wybaczcie stereotypowe podejście, ale zawsze wydawało mi się, że gej jest nieco zmanierowany, ma delikatny głos i kobiece gesty. Tymczasem obydwaj wyglądają jak dwóch kumpli i gdyby mi nie powiedział, nigdy nie domyslibym się, że są parą.
Najbardziej obawiam się, że ktoś go pobije za orientację. Moje obawy związane są również że sferą związków. Boję się, że wda się w jakieś przelotne znajomości i złapie HIV lub inną groźną chorobę. Rozmawiałem z nim na ten temat, twierdzi że nigdy nie pójdzie do łóżka z przypadkową osobą, bo nie jest autobusem na choroby weneryczne i zdaje sobie sprawę, czym to grozi. Jest inteligentny, dobrze się uczy i w przyszłości chciałby być lekarzem. Jestem z niego dumny, ale myślałem, że będzie miał żonę i dzieci w przyszłości. Wiem, że nie powinienem, bo taki się urodził, ale zastanawiam się, czy nie popełniłem z żoną jakiegoś błędu wychowawczego. Nachodzą mnie różne myśli. Nigdy nie dyskryminowalem homoseksualistów, ale mam zupełnie inne odczucia, gdy moje dziecko okazało się jednym z nich. Wiem, że bycie hetero nie zagwarantowałoby dobrego życia, bo mogłoby się okazać, że np. robi coś niezgodnego z prawem, ale ciężko mi. Nie ma się komu wygadać, żona cały czas powtarza, że przesadzam. Koledzy z pracy robią sobie ze mnie żarty i dopytują, czy jestem gejem.
Wspieram syna i traktuję go tak samo jak wcześniej. Chcę żeby w domu czuł się dobrze i bezpiecznie. Nie wiem tylko jak poradzić sobie z moimi wewnętrznymi problemami i obawami.
#zalesie #teczowepaski #lgbt #homoseksualizm #niebieskiepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61376c5b9693e7000a2f299d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
-Zaburzenia dojrzewania płciowego
-Orientacja seksualna niezgodna z ego
-Zaburzenie związków
Ty po prostu odrzucasz możliwość przegranej i ignorujesz każdą odpowiedź.
Homoseksualizm nie może być chorobą, bo wtedy biseksualizm byłby nią w połowie i w połowie zdrowiem.
Czyli wystarczy zastosować analizę konsekwencji, aby obalić
Zboczeniem - dewiacją nie może być żaden popęd seksualny do płci, a do innych elementów np. dzieci, roślin, odchodów, gadziny.
Zaburzeniem - chorobą psychiczną jest już homofobia, więc nie może nią być też homoseksualizm.
A gdyby był, wtedy biseksualizm jest w połowie chorobą i w połowie zdrowiem.
Wychodzi zgrzyt, błąd, paradoks, dzięki którym Twoje wierzenie odpada z listy możliwych
@Eskim0s: no dzieci nie mają płci.... Twoje źródła mają jeszcze niższą wartość niż moja opinia. A to że ty akceptujesz teorie które pasują do Twojego światopoglądu to tylko i jedynie Twój problem.
Popęd seksualny do DZIECI, czyli osób niepełnoletnich a to nie jest płeć.
P-----l musi mieć orientację seksualną, inaczej niebyłby też pedofilem bez orientacji seksualnej.
Ty na prawdę w ogóle się nie znasz na
@Eskim0s: https://portal.abczdrowie.pl/homoseksualizm-to-choroba-twierdzi-neurolog-z-bielska-bialej-ostra-reakcja-osrodka-monitorowania-zachowan-rasistowskich-i-ksenofobicznych
No właśnie, TWIERDZI, w dodatku jest to jedna osoba, zatem dowód anegdotyczny.
@Eskim0s: https://pl.wikipedia.org/wiki/P-------a
"P-------a jako orientacja seksualna
P-------a bywa przez naukowców określana jako orientacja seksualna[5][22][82][83][84][85][86]. Pedofilię można uznać za orientację seksualną względem wieku, gdyż podobnie jak męski homoseksualizm czy heteroseksualizm zaczyna się ujawniać we wczesnym okresie dojrzewania, poprzedzając zachowania seksualne, czy samoidentyfikację i jest trwałą, utrzymującą się przez całe
Bywa to nie znaczy że jest.
Póki co definicja słów: ZBOCZENIE - DEWIACJA, oraz ORIENTACJA SEKSUALNA, przeczy
@Eskim0s: dobra czyli teraz już wikipedia nie jest rzetelnym źródłem wiedzy?
Wikipedia jest rzetelnym źródłem, ALE musi zawierać linki do badań, cytatów, agencji naukowych, nie może być napisany artykuł z czyimś zdaniem, np. autor popiera coś, i piszę definicję z słownika, dodając swoje gusta/opinię.
@Eskim0s: czytam bo nie jestem zamknięty na wiedzę ale tu nie widzę stanowczego zaprzeczenia homoseksualizmu jako choroby, skoro nawet grono lekarzy którzy glosowali za tym aby wykreślić homoseksualizm z listy chorób było podzielone.
W dużym skrócie jak wygląda z Tobą dyskusja:
1. Nie akceptujesz odpowiedzi, jeżeli kolidują z Twoim światopoglądem.
Stosujesz wtedy Efekt Potwierdzenia - taka osoba wybiera te fakty, które pasują do jej światopoglądu, i trudno jest jej przyznać się do błędu.
Podawanie informacji, które potwierdzają wcześniejsze myśli – oczekiwania, obojętnie czy
Jeżeli podejrzewasz go że jest chorobą, to wykreślasz z automatu z listy orientacji seksualnych.
Fakt jak wynika z definicji jest informacją prawdziwą uznawaną przez wszystkich, a środowisko lekarzy jest podzielone co do tego że homoseksualizm nie jest chorobą czy zaburzeniem, i to że środowisko medyczne jest podzielone w tym temacie jest "FAKTEM". Więc nie mów mi że ubliżam homoseksualistom mówiąc im że są chorzy bo nikt
Kiedyś mało było wiadome na temat orientacji seksualnych.
Kiedyś każda mniejszość była uznawana jako coś nienormalnego.
Wyobraź sobie że kiedyś leworęczni, zielonoocy i rudzi byli uważani
@Eskim0s: z tych dowodów źródeł i badań które wymieniłeś dużo wcześniej nie wynika żaden logiczny fakt bazują właśnie tylko na teoriach i domysłach bo nie potrafią tego dokładnie określić więc to nie jest żaden argument.
Moim zdaniem tylko choroba. Bo jakoś nigdy nie słyszałem żeby ktoś chciał się wyleczyć z heteroseksualności.