Wpis z mikrobloga

Zmienne czy stałe stopy procentowe przy leasingu/najmie dla osób prywatnych? Różnica 300 złotych, samochód na trzy lata.

#leasing #samochody
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Jarek-FmLeasing: Teraz dostałem inną wycenę i już ta różnica jest mniejsza - samochód 137k, wpłata własna 10k, wykup 76,5k, rata przy oprocentowaniu stałym 2023 zł, przy zmiennym 1905 zł.

Dzięki za link, poczytam.
  • Odpowiedz
Teraz dostałem inną wycenę i już ta różnica jest mniejsza - samochód 137k, wpłata własna 10k, wykup 76,5k, rata przy oprocentowaniu stałym 2023 zł, przy zmiennym 1905 zł.

@wuut: W takim razie różnica w RRSO wynosi aż 1,36 pkt. proc. Moim zdaniem ta oferta stała nie ma sensu.
  • Odpowiedz
  • 1
@Jarek-FmLeasing: No właśnie mam podobną opinię, nie wierzę że w ciągu trzech lat jak go będę miał te stopy wzrosną na tyle by oferta stała się opłaciła. Chociaż salon bardzo mnie na to namawia mówiąc że ostatecznie wyjdzie na to samo.
  • Odpowiedz
Chociaż salon bardzo mnie na to namawia mówiąc że ostatecznie wyjdzie na to samo.

@wuut: Nie są w stanie tego przewidzieć, a skoro namawiają, to bardzo możliwe, że mają po prostu zauważalnie wyższą prowizję za wariant stały - co nie dziwi przy takiej różnicy oprocentowania.
  • Odpowiedz