Wpis z mikrobloga

#piekarnik #electrolux #gotowanie #pieczzwykopem

Cześć, czy ktoś z gotujących ludzi tutaj zebranych ma piekarnik parowy z electroluxa? Mam z nim problem, jest nowy, ale piecze jakby miał 200 lat. Nie dopieka, pieczenie zajmuje tysiąc lat. Wcześniej miałam jakaś stara amice która w 250 stopniach piekła pizzę 5 min, a ten nowy innowacyjny świetny electrolux parowy nie może sobie poradzić z pizza w 15 min w tej samej temperaturze. Różne programy sprawdzałam, ciagle to samo. Teraz pieke ciasto i już widzę ze w ogóle sobie nie radzi, będzie turbo zakalec HELP ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Likenavy coś musisz mieć nie tak, mam Electrolux ten ze średniej półki i piekę drożdżówki duże w 15 min, pizza po 15 minutach to by wiór wyszedł, ogólnie to ciężko było się przyzwyczaić bo w porównaniu ze starą amiką to po otwarciu drzwiczek bucha żarem.
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: A masz ten parowy? Myślalam ze może przez to ze jest parowy to nawet w tych przepisach bez wlewania wody aspiruje do „zdrowszego” przyrządzania i dlatego tak nie dopieka… ale nie brzmi to logicznie jak na nowy piekarnik za prawie 4k ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz