Wpis z mikrobloga

@Cernold serio? To nawet nie wiedziałem, w zasadzie nie używam w ogóle quen i igni, skoro można jeszcze łatwiej to na bank muszą coś zrobić z tym. Może gdyby można było używać tylko części umiejętności z całej puli, tak jak to było w W3?
@Cernold: Przecież quen i tak zadaje mniejszy dmg niż perfect parry, a zamiast tego można aardem sieknąć, ogólnie używając aarda masz większy DPS, a jak potwór zrobi podwójny atak, to w ogóle quen nic nie warty
@Tylkonocna no nie bo parowanie zajmuje czas i odwraca uwagę od zadawania obrażeń, wiem zwiększa obrażenia o wiele bardziej niż igni czy aard, szczególnie przy podatności na szybkie ataki
@Cernold: Ale aard nie dość ze opóźnia o 1 sekundę to jeszcze resetuje animacje, czego quen nie robi, do tego nie wiem jaki lvl masz, ale parowanie daje cryta. Jak nie umiesz parować to quen jest spoko, jak umiesz to jest do niczego ¯_(ツ)_/¯ już nie wspominam jak potworek ma podwójne ataki, zobacz sobie jak ludzie czyszczą legendy na sucho, nikt tam quena nie używa
@Tylkonocna no ja oglądałam tutoriale typa co aarda nigdy nie używa bo jest najgorszym znakiem, quen jest największym przyrostem dpsu i najbardziej ułatwia grę, taki jest fakt, jeśli ktoś nie używa to gra w trudniejszą wersję gry, ja mam miecz mantikory i jestem w stanie używać quen w 100% zamiast parowania oprócz pierwszego ataku.
@Cernold: To znaczy ze nie umiesz parować ¯_(ツ)_/¯ + usuwasz cała mechanikę parowania z gry, po co w takim razie dawac talenty w parowanie? I jak potwór jest podatny na kinetyczne czy ogień to tez walisz quen? To niezłe tutoriale xD
@Tylkonocna znaczy że nie umiesz optymalizować tego co robisz czyli jesteś noobem lol, ja używam mechanik na aby uzyskać największą skuteczność. Ty wybierasz trudniejsza i wolniejsza drogę, conoznacza że nie umiesz wyciągać wniosków z testów danych umiejętności
@Tylkonocna hahaha żartujesz chyba sobie, to maksymalna prędkość silnego ataku ograniczona przez grę. Typie wrzucaj filmik jak zabijasz biesa tygrysiego szybciej i łatwiej niż ja inaczej zgiń w czeluściach
@Cernold: Nie, machalem w 1 stronę tak szybko jak mogłem, nie widzisz różnicy w częstotliwości ataku? Porównaj sobie, ja i tak nie umiem jeszcze idealnie tego wyczuć ale da się jeszcze szybciej : ¯_(ツ)_/¯
@Tylkonocna tak jak mówię, ty machając na przemian zadałeś 8 pełnych i 9 na styk ze znakiem, tak samo jak ja machając w jedną stronę, gdzie ty machając w jedną stronę zadałeś tylko 7.