Aktywne Wpisy

King_of_the_savannah +110
Aparycja cygana zawsze będzie dla nich atrakcyjniejsza niż polusa
#p0lka #blackpill #przegryw #grecja #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #szarpankizzyciem
#p0lka #blackpill #przegryw #grecja #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #szarpankizzyciem
źródło: IMG_0981
Pobierz
KIaudiuszeq +518

Jestem na studiach, nie mam żadnego doświadczenie zawodowego.
Mikrotik Certified Network Associate - 3 dni szkolenia + egzamin za 1094,70 zł
Ktoś patrzy na takie rzeczy czy tylko CCNA się liczy?
#siecikomputerowe #informatyka
Komentarz usunięty przez moderatora
ogólnie mikrotik jest bardzo intuicyjny, trochę słabo ze źródłami oprócz mikrowiki, na plus to koszt, 1k przy takim juniperze, czy fortinet to grosze
czasami było szybciej zmienić config niż się #!$%@?ć z poleceniami
Chodzi mi o cv - sieci sam sobie teraz nie będę stawiał bo nie mam po co.
@przegrywam_przez_miasto: no to rób, z doświadczenia ci powiem, żebyś znalazł opcje stacjonarnych laborków na kursie, bo zdalne to kicha straszna
nie straszmy go tak już, niech robi kurs i cert ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zwłaszcza że nie mam co do niego wpisywać bo nie mam żadnego doświadczenia zawodowego, więc o pierwszą pracę czy płatny staż będzie ciężko
@przegrywam_przez_miasto: CCNA i czasami JNCIA zdanie certa mikrotika to będzie strata czasu bo HRy nie wezmą go wgl pod uwagę bo będą szukały tych certów które dostali od managera, który rekrutuje do swojego teamu. Plus to że w dużych sieciach nie znajdziesz mikrotika, a właśnie Cisco czy Junipera.
Z drugiej strony rodzice mają dużo hajsu a teraz wiadomo jak to jest z oszczędnościami