Wpis z mikrobloga

• 0
@dziadzkrakowa bo najpierw usłyszałam, że 50% a potem sprawdziłam w necie, ile dokładnie nie wyjechało. No straszne, źle podałam o kilkanaście procent, jakby to było najważniejsze. Masz coś tym razem merytorycznego do dodania?
  • Odpowiedz
@DoloremIpsum: Tak. Zanim zaczniesz coś pisać i niby być tego pewna, to zweryfikuj swoje informacje.

1 helikopter wiosny nie czyni. Może ofiara wypadku potrzebowała naprawdę szybkiego transportu? Mieszkam w Krakowie i są przypadki gdzie ludzi zawozi się za Kraków, bo jest o wiele lepszy lub jedyny szpital działający w pewnej kategorii?
  • Odpowiedz
  • 0
@dziadzkrakowa

Tak. Zanim zaczniesz coś pisać i niby być tego pewna, to zweryfikuj swoje informacje.

Straszne, usłyszałam "prawie pięćdziesiąt", zamiast "prawie czterdzieści". Poza tym trąbią o tym od początku września, że brakuje ratowników, może Ty wyjdź ze swojej bańki informacyjnej. ()

1 helikopter wiosny nie czyni. Może ofiara wypadku potrzebowała naprawdę szybkiego transportu?

Wczoraj było to samo na Al. Jerozolimskich w Warszawie, musiał śmigłowiec wylecieć, bo brakowało karetek.
  • Odpowiedz
@dziadzkrakowa:

Co ma trąbienie do stanu faktycznego? Ty podajesz informacje i jej nie sprawdzasz.

Bo na początku się pytasz czy to faktycznie z powodu braku obsady, potem się przyczepiasz o to że pomyliłam rząd procenta.

A ja poraz kolejny Ci powtarzam, że to z powodu braku obsady karetek, wypowiadała się na ten temat rzeczniczka LPR w Warszawie, ale rozumiem, że musisz mieć podane na tacy i Ci się nie chce googlać
  • Odpowiedz
z powodu braku obsad karetek

@DoloremIpsum: Czyli co

ze względu na brak wolnej karetki

To dwie różne wersje. Która jest prawdziwa twoja czy rzeczniczki ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
  • 0
@ManiacTeam

No to kłamała, bo motocykliście została udzielona pomoc medyczna na ziemi a HEMS odleciał do bazy.

Dobrze, że wiesz lepiej niż osoba pracująca w LPR.

Czyli przylecieli ratownicy śmigłowcem, bo nie było karetek. Stacja pogotowia jest 500 metrów dalej.
  • Odpowiedz
@DoloremIpsum: Mam wieści z pewniejszej ręki.
Co do:

Nie implikuje tego:

ze względu na brak wolnej karetki

Dlaczego? Bo pierwsze oznacza, że jest sprzęt, nie ma ludzi. Drugie oznacza, że nie ma karetek na bazie, bo wszystkie wyjechały.

Nie jest ważne, gdzie jest baza tylko gdzie jest szpital i najważniejsze jest najszybsze dostarczenie delikwenta na stół.
Tu masz zasady kiedy dyspozytor może wysłać załogę: https://www.lpr.com.pl/pl/dla-dyspozytorow-medycznych/kiedy-nalezy-wezwac-smiglowiec/
  • Odpowiedz
Duża część Narodu i tak nie zrozumie co się dzieje, bo zrzuci się tę sytuację na roszczeniowych lekarzy/ratowników/pielęgniarki ¯_(ツ)_/¯

@zirytowana_plaszczka: I będzie dobry pretekst, żeby jednak #!$%@?ć prywaciarzom te 9% składki zdrowotnej, bo nie ma na ratowników.
  • Odpowiedz