Aktywne Wpisy

Kinda +530
Głosować powinni móc tylko ludzie pracujący i mieszkający w polsce. Bezrobotni i ludzie którzy wyjechali powinni mieć #!$%@? do powiedzenia o polsce.
A to że osadzeni w zakładach karnych no mają prawo głosu to już jest w ogóle żałosne w tym systemie. Jednostki które mają w dupie to państwo i jego prawo mogą decydować o losie kraju którym gardzą, brzmi jak słaby żart.
A to że osadzeni w zakładach karnych no mają prawo głosu to już jest w ogóle żałosne w tym systemie. Jednostki które mają w dupie to państwo i jego prawo mogą decydować o losie kraju którym gardzą, brzmi jak słaby żart.

martwyplod +169
Teraz na wykopie większość jest przeciwko PiS, ciekawi mnie jak wygra koalicja obywatelska ile czasu będzie musiało minąć żeby wykop zaczął ich #!$%@?ć ?( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cofam wszystko co mówiłam o zachwycie nad nową firmą w której pracuje. A więc...
Prawie 3 tygodnie temu skończyła mi się umowa zlecenie na jeden miesiąc i po zleceniówce normalną umowę . Po skończeniu umowy,w przeciągu dwóch tygodni miałam dostać wypłatę. Jednak ani umowy,ani wypłaty:/ Teraz leci trzeci tydzień odkąd pracuje bez umowy. Jak się dopytuje co z nią i z moją wypłata,odsyłają mnie do kadr. Kadry odsyłają mnie do kierownika i tak w kółko. Są jakieś sposoby na uzyskanie wypłaty?
Jedyny w miarę pewny sposób to pip, ale oczywiście to koniec pracy.
Wyobraź sobie, że coś tobie się teraz stanie. Pracodawca umyje rączki, przecież nie jesteś ich pracownikiem od dwóch tygodni.
Że wy się dajecie tak pomiatać to jest niewiarygodne.
Wstyd też dla kadr, że odbijają tak piłeczkę mimo że doskonale wiedzą że łamią kodeks pracy
Pracownik nie może pracować nawet minuty bez umowy.
Nie ma już dawno czegos takiego jak dzień próbny.
Bez umowy i szkolenia bhp nie masz możliwości rozpoczęcia pracy.
@Przydupaska no tak nie do końca. Skoro pracodawca dopuścił pracownika do pracy, to znaczy że zawiązała się umowa o pracę. To że ta umowa nie jest spisana to już co innego i podlega grzywnie. Niestety trzeba to zgłosić i ustalić stosunek pracy, a później dochodzić w sądzie o wypłatę pensji + odsetki.
@Przydupaska: XD. Nie masz szacunku do siebie czy o co chodzi?