Wpis z mikrobloga

Mirasy, czy w życiorysie naukowym na rekrutacje na doktorat mogę napisać studia których teoretycznie jeszcze nie skończyłem? Robię drugi kierunek, ale bronie się we wrześniu i mam zaległą inżynierkę do obrony w okolicach lutego. Obie prace skończone i leżą w oczekiwaniu na termin, a studia porobione.
Czy może zostawić i wspomnieć na samej rozmowie?
#studbaza #rekrutacja #doktorat
  • 5
Ja bym napisał tak jak jest: studia "takie i takie" w trakcie (ew. absolutorium), planowana obrona we wrześniu i w lutym.

EDIT: Ach, nie doczytałem słów "życiorys naukowy" . Mój komentarz był napisany w kontekście pisania CV do jakiejkolwiek pracy. Nie mam pojęcia jakimi zasadami rządzą się dokumenty składane na doktorat (i czy są bardziej sformalizowane niz klasyczne CV).
@i_wtedy_sloik_pekl: No właśnie też mam ten problem. CV raczej się wali wszystko jak leci. A życiorys naukowy to raczej tylko stricte naukowe rzeczy. I teraz nie jestem też pewien czy wpisywać jakieś noce biologów, wolontariaty w ZOO, staż dziale zieleni w urzędzie miasta, gdzie robiłem inwentaryzacje parku, albo kurs o ochronie zielieni.
Ni #!$%@? to to naukowe jest, ale jakiś tam wpływ na moje kwalifikacje na doktorat z Biologii IMO ma
@poam89: @aikonek:
Poszedłem na kompromis XD

Wpisałem te wszystkie pierdoły pod sekcją doświadczenie.
Z kolei ,,zaległe" dyplomy uznałem że #!$%@?ć. Wpisałem tylko magisterskie studia i datę obrony pracy we wniosku o przyjęcie w rubryce ,,kursy i studia podyplomowe".

Jeszcze nie wysłane, bo będę szukał jeszcze dyplomu za inglisza, bo nie umiem znaleźć, choć w sumie to chyba go #!$%@?ć. B2 z licencjatu ma się raczej nijak do 2 lat magisterki,