Pamiętacie taką kreskówkę z rannej ramówki TVP "Papirus"? Była emitowana na początku 2000 i byłej pod jej ogromnym wrażeniem, zaraziła mnie fascynacją starożytnym Egiptem. Nie na długo, zresztą po latach widzę że do najlepszych ta kreskówka nie należała(te dialogi, papierowe postaci...) ale i tak była to fajna odskocznia od milusińskich bajek o przyjaźni. Kto nie miał kablówki z Dragon Ball'em i Tiger Mask ten miał Pokemony na Polsacie i Papirusa na TVP. I choć kieszonkowe stworki zna każdy tak Papirusa mało kto pamięta ( ಠ_ಠ). Kojarzycie przynajmniej? #kreskowki #oldschool #starebajki #dziecinstwo
@Nessiteras_rhombopteryx: no niestety jak się ponownie obejrzy coś co się miło pamięta z dzieciństwa, to można się zdziwić. Ja sobie chciałem powtórkę ze Sliders zrobić, ale wymiękłem dość szybko. Jakie to było drewniane... Ale dobre seriale sie nie starzeją.
@Nessiteras_rhombopteryx: uwielbiałam Papirusa 乁(♥ʖ̯♥)ㄏ do tej pory pamiętam tekst całej czołówki :D "na początku sokół Horus, bóg światła i Seth, bóg zła walczyli o władzę nad Egiptem..."
@Nessiteras_rhombopteryx: się oglądało coś mi świta. A pamiętasz beast Wars wojny światów? Takie transformersy dla ubogich. A pamięci mam to jako najlepsza bajkę, super efekty itp. Niedawno znalazłem ja na yt, oczy bolo xD
#kreskowki #oldschool #starebajki #dziecinstwo
Ja sobie chciałem powtórkę ze Sliders zrobić, ale wymiękłem dość szybko. Jakie to było drewniane... Ale dobre seriale sie nie starzeją.