Aktywne Wpisy
W nawiązaniu do:
https://wykop.pl/wpis/77576227/dejcie-mi-jakiegos-plusa-albo-slowko-na-otuche-bo-
Jakiś czas temu poprosiłem was o plusa albo słówko na otuchę, bo próbowałem zmusić się do zarejestrowania do psychologa celem diagnozy ADHD i choć dla większości z was zapewne przebieg takiej czynności jest łatwy (klik, wybrać się i gotowe), dla mnie jest to już trudniejsze - ale udało się, o czym za chwilę. Teraz czuję się w obowiązku rozliczyć z wami, jak wygląda aktualna sytuacja.
Tak,
https://wykop.pl/wpis/77576227/dejcie-mi-jakiegos-plusa-albo-slowko-na-otuche-bo-
Jakiś czas temu poprosiłem was o plusa albo słówko na otuchę, bo próbowałem zmusić się do zarejestrowania do psychologa celem diagnozy ADHD i choć dla większości z was zapewne przebieg takiej czynności jest łatwy (klik, wybrać się i gotowe), dla mnie jest to już trudniejsze - ale udało się, o czym za chwilę. Teraz czuję się w obowiązku rozliczyć z wami, jak wygląda aktualna sytuacja.
Tak,
kto waszym zdaniem zasługuje na miejsce i dlaczego #glupiewykopowezabawy #ankieta
Kto zasługuje na miejsce
- A 3.4% (6)
- B 39.1% (68)
- C 46.0% (80)
- D 11.5% (20)
Chce stworzyć pewną aplikację internetową - powiedzmy taki jakby sklep internetowy. Frontend Angular, backend Java. Oczywiście strona powinna być indeksowana przez Google (i ewentualnie inne wyszukiwarki). Czy wyszukiwarki poradzą sobie z dynamiczną treścią i routingiem przez wiele podstron (SPA - single page application)? Bo nie wiem czy jest sens zabierać się za to w angularze, czy po prostu zrobić to tylko w Javie i widoki w plikach jsp? Zależy mi na tym, żeby google zaindeksowało treść tej strony.
Ewentualnie - słyszałem, że w jakiś sposób da się wyrenderować stronę napisaną w angularze po stronie serwera i podczas zapytania klienta wysłać mu pełny wyrenderowany HTML. Ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, tym bardziej że strona zbudowana w angularze będzie hostowana na serwerze javy, np Tomcat. <- mam tu na myśli to, że cała webaplikacja w javie to będzie jedno wielkie rest api, a tylko jeden kontroler/serwlet będzie serwował frontend angulara, a reszta komunikacji po rest api.
#programowanie #angular #webdev #java #javascript #typescript #nodejs #javaee #tomcat #seo
Czemu nie chcesz skorzystać z gotowego sklepu i go dostosować pod własne potrzeby?
Zdaje się, że to warunek konieczny do tego by ci się cała strona zaindeksowała.
Już mniejsza o ten sklep o którym wspominałem - ale warto wiedzieć tak na przyszłośc nt indeksowania SPA. Więc google (i ewentualnie inne wyszukiwarki) nie będą miały problemu z indeksowaniem SPA jeżeli treść jest dynamicznie generowana przez javascript i np. dane są pobierane z serwera? I
Dlatego właśnie pytam o angulara, bo w sumie to w nim mi
EDIT: czytałem że opencart jest dośc prosty, ale... no właśnie, może mieć duzo