Dodaje drugi raz bo się zorientowałem, że tagów nie dodałem xD
No to względem ostatniego wpisu na zdjęciu nie wiele widać, ale wiele jest zrobione ( ͡°͜ʖ͡°) To tak, zrobiłem maskę za trzecim podejściem, nie zauważyłem, że rowki z podkładu są prostopadle względem reszty, ale już mi się nie chciało czwarty raz tego wycinać, więc zostawiłem jak jest i w sumie podoba mi się to bardziej, żałuję, że owiewka kabiny też tak nie wygląda. Maska za to uformowała się o wiele łatwiej xD Zrobiłem mocowanie maski na listewkę i magnesy, magnesy kupiłem chyba za małe, dodatkowo już wiem czemu do styropianu jest osoby klej cyjanoakrylowy xD trudno, wyszło jak wyszło i trzyma dobrze bo nawalielm na magnesy epoksyd jeszcze. Okleiłem folią już wszystko co się dało ( ͡º͜ʖ͡º) I kurde strasznie mi się podoba to rowkowanie na zewnątrz, taka blacha ryflowana (⌐͡■͜ʖ͡■) Co do samej folii to wyszło jak wyszło xD Muszę zorganizować sobie mniejsze żelazko. A sam kadłub oklejałem w czterech osobnych paska, najpierw boki, a później góra i dół. Podwozie przykręcone i zaklejone epoksydem od spodu, jeszcze muszę kleju dać od środka na wkręty które wyszły ze sklejki ( ͡°͜ʖ͡°) Pod ogonem wylądowała płoza z listewki i sklejki. Po południu biorę się za stateczniki i stery. Zawiasy prawdopodobnie z pasków z butelki PET zrobię. Jak czas pozwoli to chciałbym jeszcze popychacze do sterów zapiąć ( ͡°͜ʖ͡°)
#prostowkretowisko pod tym tagiem zamieszczam moje postępy z prac nad RWD-5 by SkaZoo
Powyżej projekt wykonany przez Amerykanina a poniżej projekt naszych rodaków. Dziś już wiemy, który wygrał. Bo to takie ładne amerykanskie xD #heheszki #warszawa
No to względem ostatniego wpisu na zdjęciu nie wiele widać, ale wiele jest zrobione ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To tak, zrobiłem maskę za trzecim podejściem, nie zauważyłem, że rowki z podkładu są prostopadle względem reszty, ale już mi się nie chciało czwarty raz tego wycinać, więc zostawiłem jak jest i w sumie podoba mi się to bardziej, żałuję, że owiewka kabiny też tak nie wygląda.
Maska za to uformowała się o wiele łatwiej xD
Zrobiłem mocowanie maski na listewkę i magnesy, magnesy kupiłem chyba za małe, dodatkowo już wiem czemu do styropianu jest osoby klej cyjanoakrylowy xD trudno, wyszło jak wyszło i trzyma dobrze bo nawalielm na magnesy epoksyd jeszcze.
Okleiłem folią już wszystko co się dało ( ͡º ͜ʖ͡º)
I kurde strasznie mi się podoba to rowkowanie na zewnątrz, taka blacha ryflowana (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Co do samej folii to wyszło jak wyszło xD
Muszę zorganizować sobie mniejsze żelazko.
A sam kadłub oklejałem w czterech osobnych paska, najpierw boki, a później góra i dół.
Podwozie przykręcone i zaklejone epoksydem od spodu, jeszcze muszę kleju dać od środka na wkręty które wyszły ze sklejki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pod ogonem wylądowała płoza z listewki i sklejki.
Po południu biorę się za stateczniki i stery.
Zawiasy prawdopodobnie z pasków z butelki PET zrobię.
Jak czas pozwoli to chciałbym jeszcze popychacze do sterów zapiąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prostowkretowisko pod tym tagiem zamieszczam moje postępy z prac nad RWD-5 by SkaZoo
#modelarstwo #rc #zdalniesterowane #rwd5 #rwd5byskazoo
https://ingka.page.link/YxxZ62QSF1gnouTb9
Szafa też z Ikea, system Platsa.