Wpis z mikrobloga

@Vateusz23: przyznam, że mało mnie WIG20 kręci, ale patrząc na inne wykresy obstawialbym, że będzie sobie człapać w górę w zasięgu miesiąca, z drugiej strony fundamentalnie lockdown daje ryzyko
  • Odpowiedz
@Vateusz23: stop...ale ja przecież wiem ze to boczniak czekający na wybicie...po co mam rysować kreski do czegoś co już sam wiem bez AT ? to wynika z fundamentów i tego jaka jest sytuacja firmy.....do raportu za 2021 Q4 nic się nie wydarzy znaczącego a potem będzie wybicie....nie trzeba do tego rysować kresek...bez sensu są te kreski jak mam z nich zgadywać co się stanie jak mogę przeczytać sobie raporty i
  • Odpowiedz
@PISowski_inwestor no tak ale przynajmniej w stanach, miliony traderow patrzą na ten sam wykres, i przełamania takich śmiesznych kresek niosą za sobą spore wybicia, oczywiście towarzyszą im fundamenty. Lecz nawet jak samemu się nie uprawia AT, trzeba się liczyć z tym, że jest dużo osób, które nawet nie wiedzą co dana firma robi a czekają oni tylko na jakieś przebicia (przykłady z głowy na szybko: amd, fb, amzn)

BTW. Ja Ci
  • Odpowiedz
@PISowski_inwestor jeżeli jesteś inwestorem długoterminowym to masz rację, jedynie at może przydać się do jakiegoś sensownego poziomu wejścia, żeby na starcie nie być na tak popularnym tu haku. Ale trzeba jasno zaznaczyć, że wspomniane przeze mnie osoby raczej korzystają z margin account lub kupują opcje, bo kontrakty w stanach są zakazane. Więc nie mogą sobie pozwolić na takie beztroskie trzymanie i szybko wychodzą, jeżeli ich "teza" się nie sprawdza (przynajmniej książkowo
  • Odpowiedz