Wpis z mikrobloga

• 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@smalczyk1: Pierwszy bo HP XXs czy to 14 czy to 15 to grzejące się, niedomagające g ó w n o.

A jak chodzi o specyfikację to ostatni, ale to hp14s także jak wyżej ↑
  • Odpowiedz
@smalczyk1: 4h czy nie 4h, te HP mają z-----e chłodzenie, to są procesory niskonapięciowe które powinny być w najlepszym wypadku ciepłe a wentylatory powinny sobie szumić niczym wiaterek nad jeziorem, a w takich HP nie dość że się grzeją to wentylatory wyją jak w suszarce bo próbują to nieudolnie schłodzić, konstrukcyjna klapa i g---o laptop, nie polecę ci go z czystym sercem.
  • Odpowiedz
@smalczyk1: Poleasingowce w tej cenie nie mają sensu jak szukasz wydajności, bo lepszego czasu na zakup laptopa niż ostatni rok nie było. Masz Della Inspirona 5505 z Ryzenem 5 4500U, 16gb RAMu, 256gb ssd i windowsem 10 za 2899zł w X-Komie. Kod produktu w x-kom 653407

Acer Swift 3 z i5-1135G7, 8gb RAMu i 512gb dyskiem (bez systemu) za 2299zł z kodu 613314

Na ten moment chyba tyle. Są ciekawe
  • Odpowiedz
@Xkem nie mogę już zwiększać budżetu bo to dla ciotki i chciała coś za 2000zł to i tak już zwiększyłem o 600zł.

To zostają te

Acer Aspire 5 R5-4500U 8GB 512SSD MAT IPS
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@smalczyk1: Sorry że nie odpowiedziałem, umknęło mi. O tym asusie (ostatni link) sądzę tyle że ma słabiutki procesor w tej cenie więc bym go nie brał. To samo z przedostatnim linkiem. Najlepsze - i względem siebie równe, z minimalną przewagą tego drugiego - laptopy z Ryzen 5 4500U i i5-1135G7. Czyli Acer Aspire 5 lub Acer Swift 3.
  • Odpowiedz
@smalczyk1: Ten też jest spoko ale też ma pamięć wlutowaną. Jeśli brać coś lutowanego to i5-1135G7 będzie lepsze, bo nie dość że AMD zabierze więcej RAMu z podstawowych 8GB przez grafikę zintegrowaną, to jeszcze jego prędkość jest dużo bardziej zależna od tego czy RAM jest w jednej kości czy dwóch, a to wygląda jak jedna 8GB LDDR4X ale mogę się mylić.
  • Odpowiedz
To znowu tylko 2-rdzeniowa i3 która będzie mogła się zakrztusić przy przeglądaniu internetu. Brałbym tatme laptopy z lutowanym RAMem i tyle, 8GB do podstawowych zadań i mało wymagających gierek (bo i tak tylko w takie będzie się dało na tym zagrać) wystarczy na spokojnie.
  • Odpowiedz