Wpis z mikrobloga

Zawsze rozwala mnie "żelazna logika" osób mających ból dupy pod wpisami odnośnie czyjejś bezdzietności z wyboru, ktoś pisze że poddał się zabiegowi wazektomi - niemal zawsze ta sama agresja kierowana do OPa w stylu "hurr durr ale z Ciebie debil, nie będziesz mógł mieć dzieci i partnerka na pewno Cię zostawi z tego powodu", po czym OP podaje swoje racjonalne powody rezygnacji z potomstwa, które niemal zawsze zostają skwitowane słowami "dobrze że taki jak Ty się nie rozmnoży/tacy jak Ty nie powinni mieć dzieci masz rację". Wyjaśni mi ktoś to zjawisko, bo jak dla mnie to jest kompletny absurd i logiki w tym za grosz nie widzę.

Podobnie sytuacja się ma w kwestii aborcji, napiszę że nie widzę w niej nic złego, przeciwnik w dyskusji zacznie rzucać swoimi argumentami które ja odbiję, po czym rzuci tekstem "szkoda że Ciebie stara nie wyskrobała". Jaki to ma sens? XD Ktoś jest przeciwny aborcji, ale jednocześnie żałuje że ktoś jej nie dokonał?

Podejmie ktoś próbę wyjaśnienia mi tego fenomenu?

#childfree #antynatalizm #dzieci #absurd #bekazpodludzi
Pobierz
źródło: comment_16293803932gap2ydxDCBuar1dzMHkIn.jpg
  • 56
@HAL__9000 Zmiana tematu: Na razie owszem trwają protesty przeciwko np budowie chlewni w okolicach mojego 20 tysięcznego miasta ale wyobraź sobie z przyczyn niechęci smrodu wokół tejże chlewni przez mieszkańców nie zaś braku całkowitej chęci spożywania trupów zwierząt.
@Zgrywajac_twardziela: Ja tam sobie rucham i nie mam dzieci bez takich zabiegów, narazie nie planuje, jak będę planował to sobie zrobię. A co do aborcji to nie jest kwestia robienia co się komu podoba tylko definicji czym właściwie jest aborcja, dla wygody aborcjonisci odczlowieczaja rosnące w kobiecie życie a antyabo sprzeciwiają się aborcji w takiej czy innej formie przez uznanie że życie i dziecko zaczyna się od poczęcia ew później, przeciwnicy
@Zgrywajac_twardziela: Miałem się rozpisać ale w sumie to.. wow. Ty to napisałeś na serio? Tzn spoko ale serio? To nie bait? Mam nadzieję że jesteś katolikiem i wyborcą PiSu bo inaczej straszna z ciebie patologia. Podobnie jak sprzeciwiający się komunizmowi w ZSRR i nazistom w 3 rzeszy niemieckiej. Tak jak człowiek z pracą w bloku alkoholików bez pracy.(ʘʘ)