Wpis z mikrobloga

@Ketoprofen:

Oczywiście, że nie. Istnieje tylko coś takiego jak big 3 , jak już chcecie tego Murraya gdzieś wrzucić, to musicie go wrzucić razem z Wawrinką do top5 ( ma tyle samo GS co Murray xD)

Jak można Murraya w jednej grupie z big 3 szeregować, to pozostanie waszą tajemnicą...
Choćby ze względu na jego record w finałach GS. Które przegrywał głównie z big 3.
Wiesz, jakie Murray ma statystyki w
@giocarte: nie będą za nic przepraszać, bo nadal takie coś jak Big4 po prostu istniało. A czy miało prawo istnieć czy nie to już osobna kwestia. Murray umiał konkurować z nimi, nie można patrzeć na to z perspektywy dzisiejszej. Djokovic nie umiał wygrać z Murrayem na Wimblu na przykład.
Wawrinka był zbyt nieregularny żeby było takie coś jak Big5.
@Ketoprofen:

bo nadal takie coś jak Big4 po prostu istniało.

To jest urban legend, powtarzana przez dyletantów, zatem tak w sumie to nigdy nie istniało ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie wspomniałaś, to ja może wspomnę

Andrew Murray grał w 11 finałach GS

Przegrał 8 , wygrał 3

XDDD
Big 3 gralo po prostu od zawsze w innej lidze

A już to o Wimbledonie to nie skomentuję.
Wiesz
@giocarte: dobra masz rację bo nie chce mi się kłócić xD Też fanką Murraya nie jestem ale ten rok czasu to mityczne Big 4 jakoś istniało i do tego momentu Brytole to wspominają. Wtedy jeszcze żaden z Big 3 nie zdominował więcej niż 1 nawierzchni i właśnie w tych latach Murray miał 2 szlemy z rzędu na trawie. Z dzisiejszej perspektywy Big 4 to jak najbardziej top kek
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@giocarte: The Big Four was used to describe the larger quartet of Federer, Nadal, Djokovic, and Andy Murray from about 2008 to 2017, though the term is occasionally still used in the present.