Aktywne Wpisy
Oczekiwania #julka vs rzeczywistość be like:
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow
#przemyslenia #przemysleniazdupy
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow
#przemyslenia #przemysleniazdupy
Tortcebulowy +1154
Z różową powoli szykujemy ślub i wesele. Jak na razie wczesny etap i pojechaliśmy oglądać jedną sale. Na miejscu właścicielka zaproponowała kawę lub herbatę zanim zaczniemy rozmawiać. Po zapoznaniu się z ofertą i obgadaniem jak to tam wygląda właścicielka wystawiła nam rachunek za herbatę i kawę xD
#wesele #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki
#wesele #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki
#manicarubida obie moje ulubione kolonie poczynily redukcje liczby krolowych :/ w jednej zostaly trzy w drugiej jedna :/ Obie kolonie dostaly sredniej wielkosci areny - 20x30cm. Byly to areny wczesniej zajete przez: formica sanguinea i solenopsis invicta. Tym samym tych dwoch nie uswiadczymy. Musialem zrewidowac swoje plany poniewaz zwyczajnie nie mam juz miejsca, tym samym oddelegowalem zbojnice i fire ants.
#carebaradiversa przestaly jesc i zaczely zrec. Zra okolo 20 karaczanow na dzien (12g). Chcialbym pokazac jak aranzuja sobie nowe gniazdo ale generalnie wszystko trzymaja zdala od moich oczu:/ wiec na nowe foty trzeba czekac.
#tetramoriumbicarinatum u nich wszystko po staremu, jedza pija i zyja xD bardzo przyjemna, bezobslugowa kolonia:)
#solenopsisgeminata tak jak juz mowilem zakupilem je jakis czas temu ale bardzo dlugo musialem na nie czekac - okolo miesiaca, ale juz sa uff:) narazie to mala kolonia zyjaca w probowce ale szykuje im juz dom;)
Dostana gniazdo po Carebara a arena niedlugo bedzie gotowa:) dzisiaj meczylem sie z rantem, moge sie pochwalic ze sam go sobie zrobilem:)
Na zdjeciu widac ramke z czterema otworami. Pierwszy i czwarty zaklejony zostanie siatka i bedzie to otwor wentylacyjny. Drugi i trzeci - tedy bede wkladal rece do srodka, na nich beda spoczywac szklane pokrywy:)
Rant wycialem z jednej tafli szkla poniewaz wszystkie fragmenty beda do siebie idealnie przylegac bez zadnych szczelin, s trzeba wiedzieć ze geminata sa bardzo male:p
Na ta chwilę mam cztery gatunki ktore zamierzam sobie zostawic do dalszej hodowli i mam nadzieje ze nie kupie juz nic nowego xp
#mrowki
#gruparatowaniapoziomu
#terrarystyka