Aktywne Wpisy
Ostatnio w knajpie spotkałem takiego złotoustego antynatalistę. I koleś tam wymieniał, i wymieniał wszystkie zalety tej wspaniałej ideologii(hehe).
Że życie jest gehenną, że każde kolejne dziecko zwiększa sumę zła w świecie... Wiadomka, wszyscy to znamy.
Aż w końcu ja trochę zniecierpliwiony postanowiłem mu przerwać, i powiedziałem do niego "kolego, ale wiesz że antynatalizm można obalić jednym argumentem"?
Zapadła cisza, słychać było latającą w tle muchę, prawie 20 osób włącznie z kelnerem nadstawiało
Że życie jest gehenną, że każde kolejne dziecko zwiększa sumę zła w świecie... Wiadomka, wszyscy to znamy.
Aż w końcu ja trochę zniecierpliwiony postanowiłem mu przerwać, i powiedziałem do niego "kolego, ale wiesz że antynatalizm można obalić jednym argumentem"?
Zapadła cisza, słychać było latającą w tle muchę, prawie 20 osób włącznie z kelnerem nadstawiało
Bohen_chleba +14
#polityka trochę nie rozumiem dlaczego ludzie tak się cieszą jak małpy.
PO i PIS bęzie prowadzić dokładnie taką samą politykę względem UE a w gospodarce nic się nie zmieni no ale cóż taki naród skoro wałęsa w sejmie dostaje okrzyki i brawa to znaczy że ludzie nie znają histori
PO i PIS bęzie prowadzić dokładnie taką samą politykę względem UE a w gospodarce nic się nie zmieni no ale cóż taki naród skoro wałęsa w sejmie dostaje okrzyki i brawa to znaczy że ludzie nie znają histori
#p0lka #poznan #logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow
W takiej sytuacji najbezpieczniej dla kobiety jest poinformować przez tel zaufaną osobę (sms, komunikator) i poprosić ją o wezwanie policji. Sama nie powinna tego robić w obecności jakiegoś #!$%@? bo może wywołać u niego dodatkową agresje, albo ucieknie i gdzie indziej się wyżyje.
Jeszcze w zasadzie często jest tak, że to kobiety interweniują i pomagają załagodzić sytuacje chroniąc jakiegoś faceta przed #!$%@? od innego gościa. Dwa razy moja pamięć przywołuje takie sytuacje: raz w tramwaju gdzie banda sebków uczepiła się małolata i jakaś kobieta stanęła w jego obronie nie dając mu zrobić krzywdy, a druga to na parkingu dwóch typów się kłóciło i jeden próbował wykorzystać to że jest od drugiego trzy razy większy
@Spytaj_twojego_odrzuta: A ja ci powiem, że niczego innego bym się po wykopkach-przegrywach nie spodziewała. Oni nie patrzą takimi kategoriami, że ich siostrze, czy matce coś takiego mogłoby się wydarzyć i też nikt by nie zareagował. Ba, oni sami mogliby się znaleźć w podobnej sytuacji i też nikt by nie zareagował i wtedy
@derton778: to jest kolor czy co do uja?
@Rumix24: Jaką działalnością sobie na to ta dziewczyna zasłużyła?
Bierność innych w takich sytuacjach jest szkodliwa, bo utwierdza agrsora w przekonaniu, że jest bezkarny i może robić co chce, bo i tak nikt nie zareaguje. I tyczy się to atakowania KOGOKOLWIEK, bez znaczenia czy jest to kobieta czy mężczyzna - w takich sytuacjach trzeba reagować.
Komentarz usunięty przez moderatora
Skąd w ogóle myśl że mam komuś pomóc? Czy p0lka o tą pomoc kogoś poprosiła? Czy wylała swoje żale już po wszystkim? Poprosiła by takiego przegrywa jak ty to może by ci się odpalił biały rycerzyk ale tego nie zrobiła.
@AshtarPL: przegrywem to może Ty jesteś i twoi koledzy z tagu