Aktywne Wpisy
DupaKasprzaka +56
Takie o to rzeczy znalazłem w galerii z 2021 roku ????????????#danielmagical
Gilboa +13
Kiedyś gadałem z 20 letnią studentką 2 roku medycyny i jak jej powiedziałem, że nigdy nie miałem dziewczyny to była w szoku i zaczęła dopytywać mnie o to XD LVL 22
#przegryw
#przegryw
#inwestycje #bitcoin #nieruchomosci #pieniadze
Dobry plan?
@presburger: kwestia indywidualna. Ja polecam ETFSP500.
malo kto chce mieszkac w mialym miescie z mlodych a starsi umieraja
mlodzi jak juz to buduja domy na ktore biora kredyt na 30-40 lat
900-1200 zlotych za wynajem miesiecznie to grosze i nie oplacalna stopa zwrotu jak odliczyc od tego podatki i wydatki
nie oplaca sie za duze ryzyko... prawo w polsce ssie pod wzgledem ochrony osoby ktora wynajmuje innym
kupowanie kawalerki w takim miesiecie
Wszystko gitara, zebrałeś bingo
Jak giełda padnie to wszystko własnie zacznie sie od giełdy w stanach.
@ZaczynamNaZielono: ZA KAŻDYM #!$%@? RAZEM XD
Od kiedy stopa zwrotu liczy się od wpływu? Właśnie w mniejszych miastach może być większa
@PiotrFr: mieszkanie w małym miescie - to spółka dywedendowa - większe wpływy, ale na dłuższej persperktywe traci wartość
mieszkanie w dużym miescie (niby) spółka wzrostowo-dywedendowa - mniejsza dywidenda, ale może urośnie w cenie jeszcze
bitcoin
gpw
kawalerka w pierdyszewie 50k
czegokolwiek tu nie wstawisz to będzie bingo.
@Matrioszkawkieszeni: małe miasta sie wyludniaja to generalizowanie.
nie oplaca sie za duze ryzyko... prawo w polsce ssie pod wzgledem ochrony osoby ktora wynajmuje innym
kupowanie kawalerki w takim miesiecie to strzal w kolana!
masz
12x1200 (te marne 1200) minus podatek od dochodu i podatek od nieruchomosci plus jakies wydatki wiadomo
przyjmijmy ze bedzie to 10k-12k
przy zalozeniu ze mieszkanie kosztowalo 300-350k to bardzo slabo patrzac na to ze mieszkanie tak jak wszystko zużywa sie i niszczeje
policz ile lat musialbys oszczedzac przychody z mieszkania zeby wyjsc na zero
Serio uważasz, że kawalerka w małym mieście kosztuje 10k/m2?( ͡° ͜ʖ ͡°) podziel to na dwa
@Matrioszkawkieszeni: no i spoko, dwa mieszkania i z każdzego co miesiac cos skapnie.
@presburger: Jest bardzo racjonalne. Jak zaczynałem oszczędzać to też miałem takie rozkminy jak ty, pierw coś się bawiłem w złoto, ale w rozrachunku poszedłem va bank w btc i była to najlepsza decyzja mojego życia.
Do 2030 roku 1 btc będzie warty minimum 1 mln $. Do
@presburger: niby tak ale lepiej sprzedac mieszkania co planuje i wziąć ten pieniadz i inwestowac w cos innego