Aktywne Wpisy
Alzena +6
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Przedsiębiorcy prowadzący działalność będą płacili większe podatki już od rocznych przychodów brutto w wysokości 29270 zł - czyli 2439 zł brutto miesięcznie. Po odjęciu składek i podatków na rękę zostanie 980 zł miesięcznie. Zarabiający więcej, zapłacą większe podatki i składki.
W dużym skrócie - jest to obniżenie podatków dla emerytów (65% z nich nie będzie płaciło podatków) kosztem przedsiębiorców.
Zapraszam do znaleziska: https://www.wykop.pl/link/6208895/aby-nie-zaplacic-wiecej-w-nowym-ladzie-trzeba-zarabiac-2-439-zl-brutto/
Wszystko można sprawdzić w kalkulatorze: https://www.pwc.pl/pl/artykuly/kalkulator-nowy-lad.html
#neuropa #polska #gospodarka #ekonomia #4konserwy #miskaryzu
@rzep: No i dla większośći ludzi na etacie, a więc większości ludzi pracujących, ale rozumiem że taki szczegół może się łatwo zgubić( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Emerytom się w tym kraju dosłownie liże wora od dobrych kilku lat, a i tak na koniec Cię skwitują, że oni mają źle. Potem takim gadaniem jeszcze cała rzesza młodych ludzi jest otumaniona, co z tego, że z danych wynika inaczej.
@Need: Jakbyś musiał tajnym agentom usa zostawiać setki tysięcy złoty w wiadrze pod mostem to też byś marudził, że źle i branie do pierwszego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@RexxarHell: Dla tych ludzi rząd wprowadza preferencyjny ryczałt i zostawia np. IPBox. Oni akurat najmniej ucierpią. Po dupie dostaną zwykłe mikro-firmy - sklepy, punkty usługowe itp.
@Need: e tam, w TVP co chwila pokazują baby co mówią, że tak fajnie jak za pisu to ona nigdy nie miała ( ͡° ͜ʖ ͡°)